van der Horst

American Festival: Imposante Hamofa Motorsport BMW i8 GTR van de partij

Hamofa Motorsport - BMW i8 GTR
Hamofa Motorsport - BMW i8 GTR
Eerder dit jaar berichtten we reeds over de zelfontwikkelde BMW i8 GTR van Hamofa Motorsport. Het Limburgse team werkte met de Silhouette-BMW dit seizoen reeds enkele Belcar-wedstrijden af, inclusief de 24 Hours of Zolder, maar moest de voorbije race in Spa aan zich laten voorbijgaan. Voor de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship is de Limburgse familie Verhoeven er wederom bij en met een aangepaste wagen!
  • Powercars
Hamofa Motorsport - BMW Silhouette SolutionF
Hamofa Motorsport - BMW Silhouette SolutionF
"De vorige wedstrijd in Spa hebben we om zakelijke redenen niet kunnen betwisten, maar dat impliceert niet dat we hebben stilgezeten", lacht Rob Verhoeven in een gesprek met Autosport.be. "Na een eerste motor en de endurancemotor die we bij de 24 Hours of Zolder gebruikten, hebben we nu een derde motor aangeschaft speciaal gericht op de kortere endurancewedstrijden en sprintraces. De krachtbron zou ons een slordige 600pk moeten beschikbaar stellen, wat ons hopelijk toelaat om op termijn te strijden met de snelste Porsches. We hebben, hopelijk, ook de oorzaak gevonden van de elektronische problemen waarmee we eerder dit jaar te kampen kregen."

Rob Verhoeven - Mark Verhoeven - Ad Verhoeven
Rob Verhoeven - Mark Verhoeven - Ad Verhoeven
"Hopelijk, want vorige keer kwam het probleem tijdens een testdag ook niet naar boven en werden we er pas in de race mee geconfronteerd. Duimen dus dat dat nu niet meer gebeurt... (lacht). Als alles goed gaat, hoop ik te kunnen strijden met de drie snelste wagens in de klasse. Dat we daarmee het podium viseren is misschien een brug te ver; de wagen staat nog aan het begin van zijn ontwikkeling. Het is voor ons in dat opzicht ook een voorbereidingsrace op volgend seizoen, maar alleszins zijn mijn broers Kris en Mark en ikzelf blij dat we weer van de partij zijn!"

Foto's: Martijn Wouters - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 19 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons