van der Horst

Andreas Mikkelsen leider na openingsdag

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen
De Noor Andreas Mikkelsen is na de openingsdag leider in de Rally van Australië, de slotmanche van het WRC-kampioenschap. Hij gaat wereldkampioen Sebastien Ogier en onze Belg Thierry Neuville vooraf.
  • Hamofa Performance
Ook in hun laatste rally domineert Volkswagen opnieuw. Mikkelsen zette zich meteen op kop van de wedstrijd. Hayden Paddon nam in zijn Hyundai i20 WRC na de tweede proef nog even over van de Noor, maar de Volkswagenrijder nam op de derde proef opnieuw de leiding en zou die niet meer afstaan.

Sebastien Ogier had het in de openingsfase moeilijk omdat hij als eerste de baan op moest en zo de wegen schoonveegde voor zijn concurrenten. De Fransman hield toch knap stand en is tweede op ruim 15 seconden. Thierry Neuville kende een sterke middag en klom naar de derde plaats, op ruim 22 seconden van de leider en zijn grootste concurrent om de vice-titel. Paddon staat op een zucht van Neuville vierde.

Opvallend is de vijfde en zesde plaats van respectievelijk Mads Ostberg en Eric Camilli. De officiële M-Sportrijders zijn (eindelijk) de evenknie van Ott Tänak die voorlopig achtste is. De Est kreeg wel 40 seconden tijdstraf nadat hij even staande werd gehouden door de politie en daardoor te laat kwam aan de start van een proef.

De rally eindigt zondag na 23 proeven.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons