van der Horst

Antibes: Bouffier zet jacht op Basso in in TER

Giandomenico Basso - Hyundai i20
Giandomenico Basso - Hyundai i20
Giandomenico Basso krijgt in het voorlopig magere TER-kampioenschap geen vrijgeleide naar een tweede opeenvolgende titel. Bryan Bouffier won op zijn thuisgrond de Rallye d'Antibes - Côte d'Azur, de tweede manche van de Tour European Series. Joachim Wagemans scoorde een twee op twee in de TER2 Cup.
De rally van Antibes telt mee voor het Franse rallykampioenschap maar het TER-kampioenschap hing zijn karretje vast aan deze fantastisch mooie wedstrijd. Yoann Bonato, de huidige Franse kampioen, nam in zijn nieuwe Citroën C3 R5 de snelste start maar toen het weer zaterdagmiddag zijn kuren begon te tonen ging de Fransman in de fout, terwijl Bouffier iedereen bij de keel greep. Hij snelde van alles en iedereen weg en liet op zondag niemand nog een kans om te dichtbij te komen. Bonato eindigde uiteindelijk tweede op vijftig seconden, Giandomenico Basso werd derde op vijfkwart minuut. 

Bouffier heeft zich ingeschreven in het TER-kampioenschap en met de Ypres Rally als volgende afspraak kan Bouffier het Basso knap lastig maken in de strijd om de titel. Bovendien is het hoegenaamd nog niet zeker dat Basso het volledige kampioenschap rijdt.

Joachim Wagemans reed een quasi exacte wedstrijd als Bouffier. Hij had zaterdagochtend veel moeite met de Tsjech Erik Cais, zeg maar de enig noemenswaardige concurrent in TER2. De Tsjech is pas aan zijn vijfde rally toe in zijn carrière en klokte negen van de twaalf besttijden,. maar op zaterdagmiddag snelde ook de Belg weg van Cais en de rest de concurrentie. Wagemans liet alle besttijden op zondag aan Cais, maar een tweede opeenvolgende zege kwam niet meer in gevaar. Daarmee zet hij ook al een belangrijke stap richting titel. 

De rally telde ook mee voor de Peugeot Volant, een goede graadmeter voor Wagemans ook al deed hij niet mee aan die cup. Hij eindigde elfde in R2 op bijna vijf minuten van winnaar. Yohan Rossel.

Foto: TERSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zondag 20 mei 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons