van der Horst

AR Performance heeft bezetting BMW M3 WTCC rond

ROFIX RACING by AR PERFORMANCE - BMW E90 WTCC M3
ROFIX RACING by AR PERFORMANCE - BMW E90 WTCC M3
AR Performance won vorig seizoen de titel in de Belcar Skylimit Sprint Cup met de ex-RBM BMW M3 WTCC en dit jaar zet het team van Arne Reynders die wagen in in het Belcar Endurance Championship. Zoals eerder dit jaar bekendgemaakt, vervoegt Brent Verheyen zijn neef Ron Vaessen en René De Coninck. Nieuw is echter dat Nicolas Hermans, zoon van Olivier Hermans die start op de Racing Adventures Ford Mustang, de BMW in Rofix-kleuren vervoegt. Een gedegen line-up dus op een wagen die in toerisme wel eens voor de verrassing zou kunnen zorgen als het viertal dame fortuna aan haar zijde weet te scharen.
Brent Verheyen
Brent Verheyen
Voor Brent Verheyen krijgt het LMP3-programma in de Le Mans Cup dit jaar prioriteit, hoewel er één uitzondering is: de volgende manche op het Spaanse MotorLand Aragón. Deze valt namelijk samen met de 24 Hours of Zolder. "De Le Mans Cup is belangrijk, maar zowel mijn teamgenoot Pieder Decurtins als ikzelf betwisten de 24 Hours of Zolder. Pieder komt uit in de GTA-klasse op de debuterende Chevron, terwijl ik in de grootste toerismeklasse aan de slag ga op de AR Performance BMW, waar ik team vorm met mijn neef en mijn manager Ron. Het was al jaren een droom van hem om samen met mij de 24 Hours of Zolder te rijden, dus ik ben blij dat we dat nu kunnen waarmaken. Uiteraard zou ik graag een kans maken op de algemene overwinning, maar dat is voorlopig toekomstmuziek."

Nicolas Hermans
Nicolas Hermans
Nicolas Hermans is de, enigszins onverwachte, vierde rijder op de BMW M3 WTCC. "Ik help het team van AR Performance al geruime tijd, maar ik ben blij dat ik voor de 24 Hours of Zolder zelf kan plaatsnemen aan het stuur, met dank aan Rofix, het bedrijf van Ron. Ik ben opgegroeid op en rond het circuit en er zijn elk jaar heel wat vrienden van mij aanwezig. Ik heb lang getraind en voel me klaar om de start te nemen, al weet ik niet goed wat te verwachten. De BMW is een krachtige wagen, maar mijn laatste wedstrijd dateert van 2019. Ik weet uit mijn vorige vier deelnames dat de 24 Hours of Zolder echt een speciale race is en ik wilde hem in 2023 absoluut rijden. Ik weet dat AR Perfomance de wagen perfect heeft klaargestoomd en met René won ik 2018 al onze klasse. Ron en Brent zijn beide snelle en constante rijders, dus dat belooft alvast het beste, ik kan amper wachten!"

Foto's: Thomas Smets, Niels Vaeck & Marnik Mouchaers
Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 21 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons