van der Horst

Argentinië: Eerste zege voor Kris Meeke – Dubbel voor Citroën

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Citroën heeft eindelijk nog eens kunnen winnen in het WRC, Kris Meeke won dit weekend immers de Rally van Argentinië. Het was sinds de Rally van Duitsland 2013 geleden dat het Franse merk nog van de zege mocht proeven, bovendien bezorgde Mads Ostberg Citroën de dubbel, iets wat het merk niet meer was overkomen sinds 2012 bij de Rally van Finland. Mads Ostberg behaalde de derde plaats met een Ford Fiesta die op het einde van zijn krachten was. Thierry Neuville leek op weg naar de vierde plaats maar gaf op in de Power stage waar hij een rotsblok raakte en daarbij een wiel verloor.
In de elfde KP moest Jari-Matti Latvala (VW Polo) het strijdtoneel verlaten met technische problemen en hij zag alzo zijn podiumplaats in rook opgaan. Andreas Mikkelsen was de snelste in de proef voor Dani Sordo en Sébastien Ogier, maar geen van deze rijders kwam nog in aanmerking voor de zege. Voor de Power Stage bezat Meeke 27 seconden voorsprong op Mads Østberg, terwijl Elfyn Evans nu de derde plaats innam.

Sébastien Ogier won de Power Stage wat hem nog drie punten opleverde, hij was daarin sneller dan Dani Sordo en Mads Østberg. Kris Meeke behield de leidersplaats en won alzo zijn eerste WRC rally. De Noord Ier had uiteindelijk 18 seconden voorsprong op zijn teamgenoot bij Citroën, Mads Østberg. Elfyn Evans kon nog net zijn derde plaats veilig stellen
Abdulaziz Al-Kuwari - Ford Fiesta RRC
Abdulaziz Al-Kuwari - Ford Fiesta RRC
, de motor van zijn Ford stond op het punt het te begeven. Na de opgave van Neuville in de Power Stage ging de vierde plaats naar Martin Prokop (Ford Fiesta RS WRC). Dani Sordo redde de eer van Hyundai met een vijfde plaats voor de Citroën van Khalid Al Qassimi. Abdulaziz Al-Kuwari werd met zijn Ford Fiesta RRC zevende en was daarmee eerste in WRC2.

Foto's: WRC.com
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op zondag 26 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Argentinië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons