van der Horst

Argentinië: Thierry Neuville zwaar ontgoocheld

Thierry Neuville - Michel Nandan
Thierry Neuville - Michel Nandan
De Rally van Argentinië is er eentje om snel te vergeten voor onze landgenoot Thierry Neuville. De Hyundai rijder verloor tijdens de eerste KP meer dan vier minuten door het wisselen van een lekke band. Hij vocht zich op een schitterende manier een weg terug tot de vierde plaats om dan tijdens de laatste KP te moeten opgeven nadat hij op een rots knalde. Neuville had derde kunnen staan in de tussenstand van het WK Rally, maar duikt nu naar de zesde plaats.
  • Dreamdrive
“Ik maakte een fout door te hard te pushen in de afsluitende Power Stage,” aldus Neuville. “Ik had me beter moeten focussen op onze positie en deze verdedigen inzake het verdere verloop van het kampioenschap voor rijders en constructeurs”.

Thierry had voor de start van de laatste KP een achterstand van meer dan twee minuten op Evans en een voorsprong van meer dan een minuut op Prokop. Met de extra punten nog te verdienen in de Power Stage is het uiteraard altijd met vuur spelen. Was het nodig om nog voluit te gaan of niet? Onze mening laten we in het midden, maar een echte sportman wil uiteraard altijd winnen. Als je wint ben je een held, maar ga je eraf dan is het verlies des te groter.

Een rekensommetje leert ons dat indien Neuville zonder kleerscheuren aan de meet kwam, hij nu ex aequo met Mikkelsen op de derde plaats zou staan na Ogier en op vier punten van de tweede plaats van de Noor Mads Østberg. Nu duikt hij van de derde naar de zesde plaats in de tussenstand, ex aequo met de vijfde plaats van Meeke. Maar deze is in de tussenstand in het voordeel omdat hij een wedstrijd won.

Foto: WRC.com
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 27 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Argentinië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons