van der Horst

Argentinië: Verscheidene toeschouwers gewond bij sortie van Hayden Paddon

Hayden Paddon
Hayden Paddon
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op in de Rally van Argentinië. De Hyundai van Hayden Paddon ging op KP9 van de baan, waarbij verscheidene toeschouwers gewond raakten, waarna de organisatoren besloten om de wedstrijd stil te leggen. In de volgende etappe sloeg het noodlot weer toe bij Hyundai, nu was het de beurt aan Dani Sordo om de wedstrijd te verlaten na technische problemen aan zijn wagen. Kris Meeke behoudt de leiding van de wedstrijd voor Mads Ostberg en Jari-Matti Latvala.
Op de KP tussen Capilla del Monte en San Marcos ging de Hyundai van Hayden Paddon zwaar van de baan, de bemanning bleef ongedeerd maar enkele toeschouwers raakten gewond. De rally werd onmiddellijk gestopt en de hulpdiensten waren snel ter plaatse, drie personen zouden naar het hospitaal getransporteerd zijn.

Op het einde van de derde dag heeft Kris Meeke 38 seconden voorsprong op Mads Ostberg. Latvala ligt nog steeds derde, hij pitste 10 seconden van zijn achterstand af op Ostberg maar kijkt nog aan tegen een kloof van 25 seconden. Na de opgave van Sordo is de vierde plaats nu voor Elfyn Evans, Thierry Neuville schuift op naar de vijfde plaats voor Martin Prokop.

Foto: WRC.com
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op zaterdag 25 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Argentinië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons