van der Horst

Argentinië: Meeke grootste slachtoffer van poortincident

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Het poortje waar Sébastien Ogier zijn stuurbekrachtiging op kapot reed, blijft voor beroering zorgen in Argentinië. Citroën diende klacht in want enkele rijders zouden niet door de poort zijn gereden, maar erlangs. Kris Meeke en Ott Tänak kregen al tien seconden straftijd, waardoor de Brit van drie naar vijf zakt, en Ogier opschuift.
Op de elfde proef raakte Sébastien Ogier (Citroën C3) een poort die hem niet alleen zijn stuurbekrachtiging deed verliezen maar ook alle kansen op winst. "Ik twijfelde. Het was anders dan op verkenning. Ik zag sporen rechts van de poort, maar ik besliste op het laatste om er rond te rijden", aldus Ogier. Door die late keuze ging het mis en werd Ogier teruggeslagen in de stand. Citroën diende klacht in...

... En kreeg gelijk. Slachtoffers: Ott Tänak (Toyota Yaris) die toch niets meer te winnen heeft na zijn opgave en Kris Meeke  (Toyota Yaris). Hij kreeg een straf van tien seconden en zakt zo niet alleen achter Ogier maar ook achter Dani Sordo (Hyundai i20). Dat bevestigde Toyota zelf.  Ook Mads Ostberg, leider in WRC2 Pro, kreeg een tijdstraf.

Foto: Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons