van der Horst

Asian Le Mans Series krijgt primeur met eerste Indische team

Racing Team India - Oreca 07 Gibson
Racing Team India - Oreca 07 Gibson
Hoewel de organisatie van de Asian Le Mans Series zich serieus in bochten moest wringen om het kampioenschap toch te laten doorgaan, kan het wel rekenen op een uitstekend startveld. Daarenboven laat het ook een primeur optekenen dankzij de komst van het eerste Indische team: Racing Team India. De line-up met Narain Karthikeyan, Kush Maini en Naveen Rao laat blijken dat de Indiërs met ambities richting Yas Marina trekken.
Karthikeyan hoeft geen introductie meer. De voormalige F1-piloot mocht al eens proeven van Le Mans in 2009 en ook Maini kent zijn weg in een LMP2, na een seizoen met de RLR MSport Oreca in ELMS nadat hij dit jaar ook twee races afwerkte voor Algarve Pro Racing. Rao daarentegen heeft zijn naam gemaakt in de Verenigde Staten, waar de 45-jarige bronzen piloot de IMSA Prototype Challenge - kampioenschap alleen voor LMP3's - won en debuteerde in een LMP2 tijdens de 12 Hours of Sebring bij Inter Europol Competition.

De wagen van het team van Gautam Singhania - hoofd van een textielbedrijf en zelf ook piloot - zal technische steun genieten van Algarve Pro Racing tijdens het kampioenschap. Het doel is om op termijn naar Le Mans te trekken als eerste Indische team ooit.

Foto: Racing Team IndiaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 23 december 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons