van der Horst

Assen: Tom Boonen en Sam Dejonghe schenken Deldiche Racing pole

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Tom Boonen en Sam Dejonghe hebben in hun Norma M20 FC de normtijd het best benaderd tijdens de Belcar-kwalificaties op het TT Circuit in Assen. De Deldiche Racing-tandem klokte een 1:35.012 en hield daarmee slechts 12 duizendste over. De bolide zorgde na circa 20 minuten wel voor de enige rode vlag van de sessie na een aanrijding met de Audi en kwam nadien niet meer in actie. Mee op rij 1 starten merkgenoten Hans Thiers, Frank Thiers en Gilles Magnus. De winnaars van de seizoensopener in Zolder klokten al vroeg in de sessie een chrono die slechts 38 duizendste boven de latere poletijd lag.
  • Powercars
Op de tweede startrij krijgen Thomas Piessens en Tim Verbergt het Krafft-trio Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten naast zich. De Belgium Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens was - met zeer ruime marge - primus bij de GT's, dankzij een achtste tijd algemeen. De bolide verloor de twee snelste rondetijden wegens het overschrijden van de witte lijn aan de pit exit, maar hield alsnog 2 seconden marge over op zijn dichtste concurrent. De bolide beweest vorig jaar hier reeds in de aanvangsfase het de proto's knap lastig te kunnen maken, dus het wordt afwachten hoe de start van race 1 morgen zal verlopen voor Peltse stier met roots in het Italiaanse Sant'Agata Bolognese.

De broers Rob en Kris Verhoeven starten in hun machtige BMW i8 GTR één rij verder, met naast zich solist John De Wilde die in zijn Speedlover Porsche primus was in Belcar 2. Belcar 4 telt zoals gemeld geen deelnemers, maar Belcar 5 was een kluif voor de JR Motorsport BMW van Nederlanders Ted van Vliet en Bert van der Zweerde, terwijl de Convents Racing BMW van Vincent Convents, Gilles Puelings en Janez Jerse - enige deelnemer in Belcar 6 - met een 2:00.067 marginaal boven de poletijd in de klasse van vorig jaar (1:59.929) bleef.

De eerste van twee Belcar races in Assen start morgen, zaterdag, om 11u20 en heeft een duur van 60 minuten. De tweede wedstrijd staat op zondag geprogrammeerd en vormt met een duurtijd van 120 minuten de afsluiter van het DTM-weekend in Assen, vanaf 16u35.

Update 18:40

Na afloop van de kwalificaties werden er heel wat sancties uitgedeeld. Zo verloor de Russell Racing by PK Carsport Norma zijn plaats op de eerste rij wegens het overschrijden van de witte lijn bij de pituitgang. De wagen valt daardoor terug tot P4, waarbij Deldiche Racing de volledige eerste kleurt - met de bolide van Thomas Piessens en Tim Verbergt naast de polesitter. Daarachter volgt de Krafft Racing Norma die óók al zijn besttijd geschrapt zag worden wegens het voortijdig losmaken van de gordels. De volledige uitslag en straffen vindt u in de uitslag hieronder.

De startposities voor die tweede race worden bepaald op basis van de op één na snelste chrono's van alle deelnemers in de kwalificatiesessie. Zodra die informatie bekend is, updaten we deze tekst.

--- Uitslag kwalificaties Belcar Assen 2020 (pdf) ---Foto: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 4 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons