van der Horst

Assetto Corsa: Niet geschikt voor beginnende gamers

Assetto Corsa
Assetto Corsa
De meeste gamers zullen Assetto Corsa al kennen van de PC-versie maar sinds kort is deze racesimulator ook beschikbaar voor PS4 en Xbox One. En het woord simulator is hier echt op zijn plaats, meer nog zelfs dan bij de uitstekende Gran Turismo-reeks van PlayStation. Waar laatstgenoemde ook voor beginnende gamers geschikt is kom je bij Assetto Corsa als neofiet bedrogen uit, het realisme is dermate hoog dat het zelfs voor een doorwinterde racer een echte opgave wordt om de auto heelhuids aan de finish te krijgen.
Ook Spa-Francorchamps mag niet ontbreken in Assetto Corsa
Ook Spa-Francorchamps mag niet ontbreken in Assetto Corsa
Daarom ook dat vele professionele piloten Asseto Corsa zien als een ideaal platform om zelf virtueel wat testrondjes af te werken op één van de supergedetailleerde omlopen in het spel. En bij die circuits hoort uiteraard ook Spa-Francorchamps, dat in elke zichzelf respecterende sim-racer niet mag ontbreken. Doordat de omlopen zo realistisch zijn, puilt het spel echter op dat vlak niet uit aan keuzemogelijkheden, al moet gezegd dat ondermeer de Nordschleife en Circuit Park Zandvoort ons erg konden bekoren.

Een greep uit het aanbod van wagens in Assetto Corsa
Een greep uit het aanbod van wagens in Assetto Corsa
De Career-mode is een klassieker in een racegame en ook op dat vlak is de opzet eenvoudig; met een kleine auto beginnen en zo doorgroeien naar almaar betere en snellere bolides. Racen tegen de klok viel qua moeilijkheidsgraad nog mee maar een echte wedstrijd rijden belooft zelfs voor ervaren simracers in de hoogste moeilijkheidsgraad een hele opgave te worden. Zelfs de 'easy'-mode biedt voldoende strijd met de andere deelnemers, waarbij diezelfde modus in pakweg Gran Turismo 6 voor de meesten onder ons leidt tot het met de vingers in de neus wegrijden van de competitie.

Assetto Corsa bevat ook historische racewagens, zoals deze Ferrari 312T van Niki Lauda
Assetto Corsa bevat ook historische racewagens, zoals deze Ferrari 312T van Niki Lauda
Ook de graphics zijn van een zeer goede kwaliteit, het enige minpuntje zijn wel het aantal beschikbare racewagens dat maar net boven de 100 stuks uitkomt. In de snel evoluerende digitale wereld loert een update echter altijd wel om de hoek, al zou deze helaas wel eens niet kostenloos kunnen zijn. Alleszins is Assetto Corsa, met het einde van het reguliere raceseizoen in zicht, een welgekomen tijdverdrijf voor de ervaren simracer.

Foto's: Assetto CorsaDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op woensdag 12 oktober 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons