van der Horst

Audi en Toyota maken samenstelling rijders bekend

Toyota Hybrid
Toyota Hybrid
Na de presentatie door de ACO van de deelnemers aan het WEC zowel als aan de 24H du Mans weten we nu ook welke rijderscombinaties we te zien krijgen op de wagens van de twee voornaamste protagonisten voor de titel, Audi en Toyota. Veel verandert er niet tegenover vorig seizoen, Toyota vertrouwt op dezelfde trio’s als verleden jaar, terwijl bij Audi het duo Kristensen/McNish er een derde piloot bij krijgt, met name Loïc Duval.
  • Belgian Truck GP
Audi zal dit seizoen moeten uitkijken wil het zijn titels behouden, want Toyota toonde dat het klaar is om de uitgesproken meester van de enduranceracerij naar de kroon te steken. Nu Toyota toch twee wagens inzet gedurende het ganse kampioenschap, kan men zich bij Audi geen misstap veroorloven. Het merk met de vier ringen concentreert zich dan ook volledig op de hybride R18 e-tron quattro die zich verleden jaar performanter toonde dan de R18 ultra.

Vanzelfsprekend wordt de wagen #1 andermaal bestuurd  door het kampioentrio Benoît Tréluyer, André Lotterer en Marcel Fässler terwijl we Tom Kristensen en Allan McNish terugvinden op de Audi #2 waar zij versterking krijgen van de Fransman Loïc Duval; die debuteerde verleden jaar bij Audi ter gelegenheid van de 6H of Spa. Bij de 6 uren van Spa en de etmaalrace van Le Mans komt er een derde wagen bij voor het trio Oliver Jarvis, Lucas di Grassi en Marc Gené.

Toyota komt dus terug op zijn beslissing om het WEC met slechts één wagen te betwisten en zet twee TS030’s in over gans het kampioenschap. Het Japanse merk zweert opnieuw bij zijn vaste rijdertrio’s wat betekent dat Alex Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima de #7 bemannen en Stéphane Sarrazin, Anthony Davidson en Sébastien Buemi de #8 ter hand nemen.

Foto: Toyota Racing  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons