van der Horst

ACO geeft namen vrij van 32 wagens die ingeschreven zijn voor volledig seizoen

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Naast de lijst van de geselecteerden voor de 24H du Mans gaf de ACO vandaag ook de namen vrij van de 32 deelnemers die een volledig WEC seizoen betwisten. De verrassing is dat Toyota uiteindelijk toch twee wagens inzet in een voor de rest zeer magere LMP1 klasse. Alle vaste deelnemers aan het WEC zijn sowieso verzekerd van een deelname aan de 24 uren van Le Mans.
Slechts zes deelnemers in de topklasse, naast de beide Audi’s en Toyota’s telt men twee privé-teams met Rebellion Racing (Lola) en Strakka Racing (HPD) met ieder één wagen. Audi trekt volledig de kaart van de R18 e-tron quattro hybride om Toyota van de titel te houden. Geen OAK Racing meer dat zich volledig concentreert op zijn LMP2 wagens.

Met twaalf deelnemers telt de LMP2 klasse het dubbel aantal deelnemers ten opzichte van de LMP1-categorie. De twee OAK Morgan’s nemen het op tegen de ORECA’s van Pecom Racing, Signatech en ADR Delta, Lola kan dan weer rekenen op Status HVM en Gulf Racing Middle East (2 wagens). Zytek (Greaves Motorsport) en HPD (Starworks Motorsport) zijn beide met één wagen vertegenwoordigd. Uitkijken is het naar de prestaties van de twee splinternieuwe Lotus T128.

Eveneens zes wagens bij de GTE-Pro’s waar drie merken de dienst uitmaken, Aston Martin, Porsche en Ferrari . Porsche komt nog een jaar officieel aan de start bij de GT’s via het Team Manthey alvorens het zich volgend jaar wendt tot de LMP1 klasse. AF Corse vertegenwoordigt Ferrari terwijl Aston Martin Racing zorgt voor de inzet van de twee Vantage’s.
  
Als laatste categorie is er de GTE-Am waarvoor er zich acht wagens aanmeldden. We noteren drie Ferrari’s (AF Corse, 8 Star Motorsport en Krohn Racing, twee Porsche’s (IMSA Performance en Felbermayr Proton), twee Aston Martin’s (Aston Martin Racing) en één Corvette (Larbre Compétition).

Foto: Audi Motorsport  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons