van der Horst

Toyota met twee bolides naar Spa en Le Mans - volledig seizoen WEC met één auto

Toyota Hybrid Racing - Toyota TS030 Hybrid
Toyota Hybrid Racing - Toyota TS030 Hybrid
Toyota staat voor het jaar van de bevestiging; 2013 zal voor de Japanse constructeur misschien wel een eerste titel opleveren na een meer dan behoorlijke snelheid te hebben getoond afgelopen seizoen. De TS030 Hybrid zal voor het nieuwe jaar overigens een degelijke update krijgen om de Audi's opnieuw het vuur aan de schenen te leggen.
Wat  Toyota's plannen met betrekking tot  de internationale endurance-scène betreft hangt er goed nieuws in de lucht voor Spa-Francorchamps. De 6 Hours of Spa zullen door Toyota met zekerheid met twee wagens betwist worden. Het zal voor de Japanse constructeur tevens een eerste maal zijn dat het een volledig seizoen van het FIA WEC afwerkt. Voor de inschrijving voor de ganse campagne in 2013 rekent Toyota momenteel wel slechts op één auto, enkel Spa en Le Mans zouden we dus twee blauw-witte LMP1 prototypes te zien krijgen, maar er zijn geruchten dat de Japanse constructeur een gans seizoen WEC wil afwerken dit jaar met twee bolides... 

De TS030 Hybrid zal zoals vermeld een evolutie krijgen, terwijl de piloten eerder dit jaar reeds bevestigd werden. Na een tegenvallende Le Mans-deelname in 2012 met onder meer een zware crash moèt 2013 gewoon beter! 

Update 20:00

Ondanks eerder signalen, onder andere van Toyota zelf, brengt de Japanse constructeur slechts één bolide aan de start van het seizoen WEC. Deze beslissing heeft veel mensen verrast, temeer omdat Toyota zelf eind vorig jaar nog een persbericht uitgaf waarbij de titel van die communicatie al gewag maakte van twee inschrijvingen in de (wij citeren) "WEC 'Le Mans' Serie".

Foto: Georges De Coster  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons