van der Horst

Audi met drie wagens naar Le Mans in 2014 (+ Foto's)

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Audi zal drie van zijn nieuwe R18 e-tron quattro inzetten tijdens de 24 Heures du Mans 2014, zo bevestigde het Duitse merk vanavond in het kader van haar eindejaarsgala waar de nieuwe R18 werd voorgesteld. Daarnaast zal Audi Sport Team Joest de titel in het FIA World Endurance Championship verdedigen met twee Audi R18 e-tron quattro's. Rijdersbezettingen werden nog niet bevestigde, maar met het vertrek van Allan McNish zijn er vanzelfsprekend wijzigingen op til.
  • Heinz Performance
Audi wil innoveren en doet dat volgend jaar op een vrij visibele manier, namelijk met laser licht. De Audi R18 e-tron quattro zal in 2014 dan ook uitgerust worden met lasers welke de bestaande LED-koplampen moeten ondersteunen om nog betere zichtbaarheid te bieden. De bedoeling van de blauwe lasers is om, nadat deze door een geel fosfor kristal worden geprojecteerd, een homogene verlichting van de weg te bereiken.

Audi R18 e-tron quattro met Dr. Wolfgang Ullrich en Prof. Dr. Ulrich Hackenberg
Audi R18 e-tron quattro met Dr. Wolfgang Ullrich en Prof. Dr. Ulrich Hackenberg
Met hernieuwde competitie van onder meer zustermerk Porsche en Toyota, is het Audi menens in 2014. Ook psychologisch gaat het er reeds stevig aan toe, want Audi Motorsportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich wilde vanavond geen verder tipje van de sluier oplichten aangaande de vernieuwingen op de derde generatie Audi R18 e-tron. "We gaan niets meer onthullen op dit ogenblik aangezien we in 2014 extreem sterke tegenstand zullen meemaken in een jaar vol uitdagingen voor Audi Sport. "

Foto: Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 18 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons