van der Horst

August by NGT scoort opnieuw zege in de Porsche Carrera Cup Benelux

Tijdens het autosportseizoen 2023 zet NGT Racing zijn samenwerking met August Porsche Addiction verder en dat met duidelijke titelambities. De vicekampioen 2022 in de Porsche Carrera Cup Benelux, Glenn Van Parijs, die met het startnummer #15 het hele seizoen afwerkt, liet in Hockenheim zien dat de titel dit seizoen zijn streefdoel is. De snelle Hasselaar werd derde op zaterdag en won op zondag in Hockenheim, wat maakt dat hij nu tweede is in het kampioenschap, op twee eenheden van de leider, Robert De Haan. August by NGT zorgde in Hockenheim ook voor het debuut van Bertrand Baguette en de regerende kampioen in de hoog aangeschreven Super GT paste zich zeer snel aan de wel erg typische Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – aan. Bovendien kon de zeer ervaren Baguette het team ook meehelpen in de strijd om de zege.
  • Dreamdrive
In Hockenheim werd er tijdens het Festival of Dreams opnieuw tweemaal dertig minuten en één ronde geracet met een vol veld van Porsche 911 GT3 Cup. Twee daarvan staan in de kleuren van August by NGT en Glenn Van Parijs is uiteraard de titularis in de bolide met startnummer #15. Bertrand Baguette verving voor de gelegenheid Benjamin Paque die afspraak had in Le Mans voor een manche van de Franse Porsche Carrera Cup.
 
Glenn Van Parijs vertrok naar Hockenheim met duidelijke opdracht: zoveel mogelijk punten scoren in een gevecht dat nu al de allure van een titelstrijd aanneemt en met een derde plaats en een zege, deed hij wat hij moest doen.
 
Glenn Van Parijs: “Ik moet zeker tevreden zijn, want mijn kwalificaties waren niet helemaal zoals ik verhoopte, maar met tweemaal een geweldige start heb ik dat meteen kunnen rechtzetten. Eens we aan het racen waren, werd duidelijk hoe belangrijk die starts waren, want vervolgens was het ritme bij iedereen vooraan zowat identiek. In de eerste afspraak heb ik dan ook mijn derde plaats veiliggesteld en in de tweede wedstrijd kon ik winnen. Winst in een race betekent dat ook alles verloopt zoals voorgeschreven en dat betekende in die tweede race het verschil tussen winst en verlies. We zijn nu twee van de zes meetings ver en ik kijk enorm naar de rest van het seizoen uit. De afspraak in Zandvoort over twee weken wordt enorm belangrijk en ik bereid me ervan af vandaag op voor.
 
Baguette tevreden
 
Ook de aanwezigheid van Bertrand Baguette was erg positief, waarbij de Super GT-kampioen zich zeer verheugd toonde na de zege van zijn teamgenoot.
 
Marc Maton (Team Manager August by NGT): “We hebben een zeer professionele rijder leren kennen die meteen door iedereen gewaardeerd werd. Het is onwaarschijnlijk hoe snel hij zich aan de wagen aanpaste en het was indrukwekkend hoe snel hij met zijn feedback tot de optimalisatie van de wagens kon bijdragen, ook die van Glenn. Het was van onze kant een eer om met een rijder als Bertrand te kunnen samenwerken.”
 
Ook Bertrand Baguette was positief: “Het was een goed weekend. Maar uiteraraard was de rijtijd beperkt. Onze set-up was dan ook niet perfect voor de kwalificatie, waardoor ik een beetje verderop de startgrid stond. Maar in de race was het tempo goed, met een zesde en vijfde plaats. Ik vond het leuk om met het team samen te werken en deze Carrera Cup Benelux is een hoogstaande competitie met rijders en teams die veel ervaring hebben...
De volgende afspraak is op 24 en 25 juni in Zandvoort. 

NGT Racing Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 14 juni 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons