van der Horst

Australië: Mads Østberg niet aan de start - Stéphane Lefebvre springt in

Mads Ostberg
Mads Ostberg
Mads Ostberg en Jonas Andersson werden eerder deze week het slachtoffer van een verkeersongeval tijdens de verkenningen voor de Rally van Australië. Zij reden in op een vrachtwagen die aan de verkeerde kant van de weg stond. Ostberg hield er twee gebarsten ribben aan over en Andersson liep verscheidene kneuzingen op. Er zit voor hen dus niets anders op dan forfait te geven voor de Rally van Australië. Stéphane Lefebvre en Stéphane Prévot die met het oog op de toekomst ook meededen aan de verkenningen zullen nu Ostberg en Andersson vervangen in de wedstrijd.
  • Powercars
Mads Östberg - Citroën DS3 WRC
Mads Östberg - Citroën DS3 WRC
De DS 3 WRC #4 neemt dus toch de start van de rally maar met Stéphane Lefebvre en Stéphane Prévot als bemanning. Zonder echte voorbereiding zullen zij normaal gezien niet meedoen voor de podiumplaatsen maar Citroën hoopt dat zij toch enkele punten kunnen scoren voor het constructeurskampioenschap. Voor de 23-jarige Lefebvre is het een unieke kans om zich in de kijker te rijden en vooral om ervaring op te doen voor de toekomst.


Foto's: Citroën Sport & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op woensdag 9 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Australië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons