van der Horst

Bahrein: Montoya snelste in rookie test

Stanaway, Evans en Montoya
Stanaway, Evans en Montoya
Eén dag na de finale wedstrijd van de FIA WEC in Bahrein bleven enkele teams ter plaatse voor de rookie test aldaar. De piloten kregen twee uur in de voormiddag en drie uur in de namiddag om het materieel aan de tand te voelen en het was uiteindelijk Juan Pablo Montoya in de Porsche 919 Hybrid die de beste tijd van de dag liet noteren. Nieuw-Zeelander Richie Stanaway werd tweede in de Audi R18 e-tron quattro.
Montoya achter het stuur van de Porsche 919 Hybrid
Montoya achter het stuur van de Porsche 919 Hybrid
Ook zijn landgenoot Mitch Evans kwam in actie, hij deelde de Porsche 919 met Montoya. Die auto prijkte bijna de hele tijd bovenaan de tabellen met tijden net boven de 1:43, of zo'n goeie drie seconden langzamer dan tijdens de kwalificaties op vrijdag. Montoya wou finaal toch eens hard gaan en liet in het laatste kwartier toch een 1:40.861 noteren. Stanaway bleef in zijn Audi steken op een goeie seconde van de Porsche.

De nieuwe GTE Aston Martin
De nieuwe GTE Aston Martin
Daarnaast zagen we ook Sam Bird en Alex Lynn in actie bij Toyota, en ook onze Noorderbuur Nick Catsburg, zij het in een Porsche 911 RSR. Met een tijd net boven de twee minuten was hij wel de snelste in GTE. Aston Martin maakte van deze testdag dan weer gebruik om hun nieuwe GTE-bolide aan de tand te voelen.


Porsche 911 RSR
Porsche 911 RSR
Lewis Williamson maakte een minder goede beurt, hij belandde vanmorgen na nog geen kwartier met de Strakka Racing Gibson in de grindbak. Ook de namiddagsessie diende kort onderbroken te worden nadat reguliere rijder Anthony Davidson langs de baan kwam stil te vallen met de #2 Toyota.


Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 22 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons