van der Horst

Bahrein: Zane Maloney lukt de dubbel

Zane Maloney - Rodin Motorsport
Zane Maloney - Rodin Motorsport
Na de sprintrace heeft Zane Maloney (Rodin Motorsport) nu ook de hoofdrace van de FIA Formula 2 in Bahrein gewonnen. Maloney startte in tegenstelling tot de twee deelnemers voor hem op de grid op soft rubbers, wat hem toeliet om na de start al direct op te rukken naar de eerste plaats. Maloney bouwde een voldoende voorsprong uit om de koppositie niet te verliezen bij de pitstop en reed vervolgens autoritair naar de zege. Voor Amaury Cordeel (Hitech Pulse-Eight) werd het weer een race om snel te vergeten. Hij kwam in aanraking met de wagen van Ollie Bearman (Prema), waarna zijn wagen onbestuurbaar bleek en Cordeel de strijd staakte.
Voor Isack Hadjar (Campos Racing) zit de race er bij de start al op
Voor Isack Hadjar (Campos Racing) zit de race er bij de start al op
Bij de start tikte Gabriel Bortoleto (Invicta) Isack Hadjar (Campos Racing aan waarop deze laatste achterstevoren kwam te staan en aangereden werd door Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing). De safety car diende al direct in actie te komen en Bortoleto werd bedacht met een tijdstraf van 10 seconden. Maloney had de leiding voor Josep María Martí (Campos Racing) en Zak O’Sullivan (ART GP). Victor Martins (ART GP) zette zijn wagen aan de kant waarop in de twintigste ronde de safety car weer op de baan kwam. Maloney had net daarvoor zijn pitstop afgewerkt en won alzo weer extra tijd.

Zane Maloney
Zane Maloney
Na de herstart reden Maloney en Marti weg van de overige deelnemers en werden niet meer bedreigd. Daarachter werd er wel hevig gevochten voor de laatste podiumplaats die uiteindelijk naar Paul Aron (Hitech Pulse-Eight) ging. O’Sullivan werd vierde voor Bortoleto die nog de vijfde plaats pakte niettegenstaande zijn tijdstraf. Franco Colapinto (MP Motorsport), Kush Maini (Invicta Racing) als laatste gestart, Dennis Hauger – MP Motorsport), Ritomo Miyata (Rodin Motorsport) en Andrea Kimi Antonelli (Prema) waren de overige rijders die in de punten eindigden.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons