van der Horst

Barcelona: Nicholas Latifi pakt derde zege van het seizoen

Podium hoofdrace Barcelona
Podium hoofdrace Barcelona
Met voorlopig drie zeges op vijf races heeft Nicholas Latifi (DAMS) de leiding in de puntenstand van de FIA Formula 2 stevig in handen. Met 87 punten heeft hij 26 punten voorsprong op Jack Aitken (Campos Racing), die in Spanje tweede werd in de hoofdrace. Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi) pakte de laatste podiumplaats in Barcelona.
Start hoofdrace Barcelona
Start hoofdrace Barcelona
Guanyu Zhou kwam uitstekend weg van op de tweede startrij en nam resoluut de leiding van de race in handen. Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi), van op de pole vertrokken, verloor dan weer heel wat plaatsen en beschadigde ook zijn voorvleugel bij een contact met Dorian Boccolacci (Campos Racing) waarop hij de pits opzocht. Ook Mick Schumacher (Prema Racing) moest de pit opzoeke met en lekke achterband. Een sortie van Giuliano Alesi (Trident) bracht de safety car naar buiten.

Jack Aitken - Campos Racing
Jack Aitken - Campos Racing
Na de herstart van de race leidde Zhou voor Latifi en Nyck de Vries (ART GP) waarna kort daarop de leiders de pitlane indoken voor de verplichte stop. Wanneer alle wagens hun stop achter de rug hadden was het Latifi die op kop lag voor Zhou. Deze laatste zou ook nog Aitken moeten laten voorgaQn. Ghiotto die bij zijn pitstop optimaal kon profiteren van de safety car procedure werd nog vierde voor Nyck de Vries, Anthoine Hubert (BTW Arden), Jordan King (MP Motorsport) en Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz).

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons