van der Horst

Barwell in zee met Lamborghini

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Barwell Motorsport heeft een bestelling voor drie gloednieuwe Lamborghini Huracán GT3’s geplaatst. Het Britse team dat in het verleden actief was met Aston Martin en momenteel voornamelijk een beroep doet op de BMW Z4 GT3, kiest nu voor de Italiaanse constructeur. De equipe zal vanaf 2016 door het leven gaan als ‘Barwell Motorsport supported by Lamborghini Squadra Corse’ en zoals de naam aangeeft fabrieksondersteuning genieten. De deal betreft niet enkel drie wagens, maar loopt tevens over drie jaar.
  • Powercars
Ecurie Ecosse - BMW Z4
Ecurie Ecosse - BMW Z4
Het zwaartepunt van het programma zal in het Brits GT kampioenschap liggen, waar men twee exemplaren van de Huracán GT3 zal inzetten. Voorts staat er naar goede gewoonte ook een internationaal luik op de planning, zowel in de Blancpain Endurance Series als de European Le Mans Series. Barwell zal onder meer ook een Lamborghini runnen voor MP Motorsport, dat momenteel met een Aston Martin V12 Vantage in de Blancpain Endurance Series uitkomt. 

Konrad Motorsport - Lamborghini Huracán ST
Konrad Motorsport - Lamborghini Huracán ST
De Britse equipe is het eerste team dat officieel een programma met de Huracán GT3 aankondigt, maar zoals eerder gemeld staat ook Konrad Motorsport dicht bij de bevestiging van een deal met Lamborghini. Voorts zal ook Grasser Racing in 2016 verdergaan met de Huracán, doch niet langer als fabrieksteam, en worden er ook een vijftal wagens in de VS verwacht.

Foto's: Barwell, Martijn Wouters & Lamborghini



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 10 september 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons