van der Horst

Basso wint TER-opener, Wagemans pakt juniorwinst

Giandomenico Basso - Hyundai i20
Giandomenico Basso - Hyundai i20
Er was afgelopen dagen geen kruid opgewassen tegen Giandomenico Basso in de Transilvania Rally, opener van de TER Series. De Italiaan legde Simone Tempestini over de knie in zijn thuisland.
  • Hamofa Performance
Huidig TER-kampioen Basso nam de wedstrijd meteen in handen en klokte vrijdag de eerste besttijd. Hij leidde van start tot finish al hield Simone Tempestini in een Citroën DS3 R5 wel de Skoda Fabia behoorlijk onder druk. Maar de Roemeen kon de Italiaan nooit echt bedreigen en Basso hield probleemloos de kop. Dan Girtofan eindigde derde op ruim drie minuten.

Bij de Belgen was er goed nieuws. Joachim Wagemans eindigde eerste bij de junioren en zet zijn jacht op de Hyundai i20 R5, de prijs voor de kampioen, met succes in. Hij eindigde zelfs negende algemeen. West-Vlaming Filip Pyck eindigde verdienstelijk zestiende op een kwartier. Pyck eindigde tweede in de Production Cup.

De Rallye d'Antibes is manche twee, de Ypres Rally nummer drie. Het is vooral hopen dat Basso, Tempestini en de uitgevallen Bogdan Marisca hun TER-missie verderzetten in Ieper, graag met wat talentvolle Fransen erbij.

Foto: TER Series

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zaterdag 5 mei 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons