van der Horst

Bathurst 12H: Titelverdediger Nissan zonder Reip naar Mount Panaroma

De Nissan GT-R Nismo GT3 voor Bathurst
De Nissan GT-R Nismo GT3 voor Bathurst
Velen zullen zich de eindzege van Nissan en onze landgenoot Wolfgang Reip in de Blancpain Endurance Series vorig jaar nog herinneren, maar de Japanse constructeur boekte ook in het begin van 2015 al een eerste groot succes door de Bathurst 12 Hours winnend af te sluiten. Reip haalde het toen samen met Kastumasa Chiyo en Florian Strauss nipt van de Phoenix Racing Audi van onder meer Laurens Vanthoor.
  • Circuit Zolder
Nissan behaalde vorig jaar de zege in Bathurst
Nissan behaalde vorig jaar de zege in Bathurst
Nissan wil uiteraard een vervolg breien aan dit succes in de Australische klassieker, gereden tijdens het eerste weekend van februari. Opvallend genoeg wordt Reip vervangen door Rick Kelly, de Australiër die ook voor Nissan uitkomt in de V8 Supercars. Jammer voor onze landgenoot, maar vanuit marketingoogpunt is het natuurlijk niet onlogisch dat de Japanners opteren om toch minstens één thuisrijder in de GT-R te zetten.


Foto's: Nissan NismoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op dinsdag 19 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons