van der Horst

DTM Zolder 2: Dubbel voor Gepts/Decurtins - Derdaele/Saelens dicht bij titel na crash Krafft Racing

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
Na de eerste wedstrijd gisteren, heeft de T2 Racing Norma van Ian Gepts en Pieder Decurtins ook de tweede Belcar-race in het kader van het tweede DTM-weekend op Circuit Zolder gewonnen. Gepts ging in de slotfase voorbij aan de Russell Racing Norma van Hans Thiers, nadat de wagen een comfortabele voorsprong verloor door een neutralisatie volgend op een schuiver van de Krafft Racing Norma. De derde plaats ging uiteindelijk naar de Belgium Racing Lamborghini Huracán van puntenleiders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens. De regerende kampioenen doen bovendien een bijzonder goed resultaat in de tussenstand na opgaves van Krafft Racing en Speedlover - hoewel er uiteraard een schrapresultaat is dit seizoen.
Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
De Krafft Racing Norma van Christoff Corten en Stienes en Bert Longin begon nochtans goed aan de wedstrijd. Stienes Longin veroverde bij de start de leiding, met in zijn zog de winnaar van gisteren, de T2 Racing Norma met Ian Gepts en Pieder Decurtins en de Russell Racing Norma die Jeffrey Van Hooydonk deelt met Frank en Hans Thiers. Longin dook echter onder de normtijd, wat de rode Russell Norma promoveerde naar de leidersplaats en de gele Norma deed aankijken tegen een achterstand van een halve minuut.

Gepts bevestigt

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
De normtijd ontzegde ons een echte strijd tussen de twee kemphanen, die uiteraard niet onder de normtijd van anderhalve minuut mochten duiken. De verschillen bleven daardoor ook behouden, tot met drie kwartier te gaan Longin plots in de grindbak schoof bij de Lucien Bianchi-bocht. De krachtbron van The Rocket had het begeven, waardoor er olie op de achterwielen terecht kwam en Longin junior slechts passagier was in zijn CN proto. De safety car verscheen op de piste, waarbij Russell Racing opnieuw de twee verplichte stops onder neutralisatie afwerkte en Hans Thiers uiteindelijk in een direct gevecht met Ian Gepts mocht uitmaken wie de voorlaatste manche van het seizoen won. Gepts wachtte echter niet lang om leider Thiers onder druk te zetten. De T2 Racing-rijder ging op en over Thiers, om vervolgens zelf een kloof van meer dan tien seconden te slaan.

Opgaves en incidenten in Porsche-klasse

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
In Belcar 2 zagen we een zeer gesmaakte strijd tussen de vier deelnemende Porsche 911. John De Wilde leek in eerste instantie het laken naar zich toe te trekken, maar op een klein uur van het einde stuurde de Speedlover-man zijn maagdelijk witte Porsche richting het opgavepark. De Redant Racing Elfer van Ayrton, Yannick en Bert Redant erfde de leiding en leek uiteindelijk richting een verdiende zege te rijden, tot de wagen op acht minuten van het einde in de muur aan de Rea schoof en daarmee een korte Full Course Yellow veroorzaakte. De Belgium Racing Porsche van Koen en Kris Wauters was de lachende derde en speelde haasje-over richting de leiding, nadat het duo eerder in de race nog door het grind werd gedwongen na een aanrijding met Raf Van Belle in de Art Racing Wolf. De Titan Cargo-zusterwagen reed na een vijftiental ronden de GHK Racing-wagen aan in de remzone voor de Villeneuve-chicane en zocht al snel de pitstraat op.

Dylan Derdaele met verve

Art Racing - Wolf GB08
Art Racing - Wolf GB08
In de slotfase knokte Dylan Derdaele zich in de zwart-oranje Lamborghini nog naar een algemene podiumplaats, op één ronde van de winnaars. De Limburger hield een opzittende Raf Van Belle af, die de Art Racing Wolf GB08 die hij deelt met Raf Van Belle en Jamie Morrow naar een mooie vierde plaats in de algemene ranking stuurde. De Hamofa Motorsport BMW i8 GTR kende problemen met de koppeling en speelde geen rol van betekenis, terwijl de zusterwagen helemaal niet aan de start verscheen na turboproblemen. De Totaalplan Racing Lamborghini van Mario Martlé, Kenneth Linthout en Cédric Wauters besloot op een zesde plaats algemeen.

KDW Racing - BMW M4 GT4
KDW Racing - BMW M4 GT4
In Belcar 4 was Koen De Wit de enige deelnemer. Hij besloot op een mooie negende plaats algemeen. Marco Petry en Bernd Küpper rondden de top tien en waren wederom primus in Belcar 5, terwijl de Simtag Racing BMW 325 van Jo Lammens/Janez Jerse/Gilles Puelings voor de zesde keer dit seizoen de zege in Belcar 6 pakte.

De volgende manche is de 12 Uur van Zolder, die de 24 Hours of Zolder vervangt in het weekend van 7 en 8 november.

--- Uitslag Race 2 Belcar DTM Zolder (pdf) ---

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 18 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons