van der Horst

Hockenheim: Eerste rij voor Russell en Red Ant

Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
De Norma M20 FC van Russell Racing (Van Hooydonk/Day/H. Thiers) start morgen vanaf pole voor de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2021. De rode proto overvleugelde de tegenstand en smeerde de naaste concurrent (merkgenoten GHK Racing met Verheyen/Gepts) een seconde aan de broek. Vanwege het nieuwe reglement, start de Red Ant Racing Porsche 911 van de familie Redant echter mee vanaf rij 1. De Pricon Racing BMW (Petry/Von Kiedrowski) hield de QSR Racing Audi (Uylenbroeck/Van Den Broeck/Sokolovskiy) achter zich en start daardoor vanaf pole bij de toerismes.
Na een dominante zege bij de seizoensopener in Zolder twee weken geleden, komt Russell Racing ook bij de enige buitenlandse Belcar-uitstap dit seizoen opnieuw sterk voor de dag. Geen Gilles Magnus dit weekend, maar wel NASCAR-kampioen Alon Day en dat lijkt de troepen op de Norma #2 allerminst te deren. Reeds vroeg in de sessie liet de rode Norma een 1:37.713 optekenen en niemand wist die chrono nog te verbeteren. Snellere chrono's gaan we dit weekend echter niet meer zien, want morgen tijdens de race geldt er een normtijd van 1:39. De T2 Racing Norma van Brent Verheyen en Ian Gepts klokte een 1:38.708, eveneens onder de normtijd en daarmee bevestigen de beide rijders hun goede vorm. McDonald's Racing, dit weekend met Fred Vervisch en Angélique Detavernier, had even de pole in handen, maar moest finaal tevreden zijn met de derde tijd en start vanaf rij 3.

Bij de GT's was het Red Ant Racing die de toon zette. De Porsche 911 type 992 van Bert, Ayrton en Yannick Redant pakte drie tiende marge op Q1-merkgenoten Filip Teunkens en Jan Lauryssen, die op hun beurt met 2,5 honderste Dylan Derdaele en Nicolas Saelens afhielden.

Geen Bert Longin of Christoff Corten bij de kwalificaties, de Norma M20 FC van Krafft Racing raakte zwaar beschadigd tijdens een manche van de Supercar Challenge. "Het is tot dusver ons jaar niet echt geweest en we hadden hier in Hockenheim graag het tij zien keren. Krafft Racing is nu bezig de wagen weer op te bouwen en we hopen morgen alsnog te kunnen deelnemen aan de wedstrijd, zij het met een start vanuit de pitlane." Ook de TotaalPlan Racing Lamborghini #20 zal vanuit de pitlane starten.

De wedstrijd over 3 uur start morgenvroeg om 9u.

--- Uitslag kwalificaties Belcar round 2 - Hockenheim (pdf) ---
--- Startgrid Belcar round 2 - Hockenheim (pdf) ---




Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 22 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons