van der Horst

Spa Euro Race: Forfait voor PK Carsport Wolf GB08

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Na het eerder aangekondigde forfait van Belgium Racing, zal ook één van de andere protagonisten niet aan de start van de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2016 verschijnen. De Wolf GB08 van PK Carsport, die normaal bemand wordt door Bert Longin, Anthony Kumpen en Frank Beliën, blijft namelijk op stal en laat zo de enige Belcar-race op Spa-Francorchamps aan zich voorbijgaan.
  • Powercars
PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
De reden achter de niet-deelname van de Limburgse proto ligt hoegenaamd niet in lijn met de beweegredenen achter de beslissing van Patric Derdaele. Vader en zoon Longin en Anthony Kumpen treden namelijk datzelfde weekend aan in Brands Hatch, waar de vijfde en zesde meeting van de NASCAR Whelen Euro Series op het programma staat. Nadat Bert Longin afgelopen weekend al de dubbel Imola-Venray afwerkte, blijkt een gelijkaardig opzet voor Spa en Brands Hatch onmogelijk.

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
We zullen dus tot de laatste wedstrijd voor de 24 Hours of Zolder, de Syntix Superprix op 2 en 3 juli, moeten wachten om te kijken of de PK Carsport Wolf GB08 de problemen van het openingsweekend achter zich gelaten heeft en competitief kan zijn. De Hasseltse formatie werkte afgelopen week te Circuit Zolder wel een testsessie af met de wagen waarbij deze meerdere uren op het asfaltlint vertoefde zonder daarbij stil te vallen zoals bij de seizoensopener. Eerder gaf PK Carsport al aan vastberaden te zijn het probleem uit de wereld te (kunnen) helpen en het heeft er alle schijn naar dat men daarin ondertussen ook geslaagd is.

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Aangezien de familie Longin beide races niet kan combineren, betekent dit eveneens dat Sven Van Laere en Thomas Piessens de enige rijders op de Bas Koeten Racing Wolf GB08 zullen zijn, gezien NASCAR Elite 2-puntenleider Stienes Longin net als zijn vader eveneens zijn prioriteiten in Brands Hatch legt. Frank Beliën bevestigde aan Autosport.be tot slot eveneens dat ook hij niet in actie zal komen.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 18 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons