van der Horst

Belgium Racing verlaat Belcar en wil titel in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Patric Derdaele - Belgium Racing
Patric Derdaele - Belgium Racing
Belgium Racing laat het Belcar Endurance Championship dit seizoen links liggen uit onvrede met de reglementen. De drievoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder legt zich in 2016 toe op een dubbel programma in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, het kampioenschap waarin het afgelopen seizoen nog de titel pakte. Het heeft er evenwel alle schijn naar dat de troepen van Patric Derdaele voor een vierde opeenvolgende kroon in de 24 Hours of Zolder zullen strijden, zo geeft ook de teameigenaar toe.
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing kwam tijdens de eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship te Circuit Zolder als eerste van de GT's over de meet en mocht zelfs mee op het algemene podium. De wedstrijdleiding bestrafte de Limburgers evenwel wegens inhalen onder geel, waardoor ze terugvielen in de rangschikking naar een zesde plaats algemeen. Het zit Patric Derdaele evenwel hoog dat er woordbreuk gepleegd werd door RACB en dus houdt de zakenman de strijd in de Belcar voor bekeken, waardoor het herboren kampioenschap meteen een van zijn smaakmakers verliest.

Patric Derdaele - Dylan Derdaele
Patric Derdaele - Dylan Derdaele
Toch is de kans vrij groot dat Belgium Racing zal deelnemen aan de 24 Hours of Zolder 2016, "We wonnen die race nu reeds driemaal op rij en we zijn bijna moreel verplicht om onze titel te verdedigen voor onze piloten, sponsors en supporters." Naast de Zolderse etmaalrace, richt Belgium Racing dus het vizier op de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. "Als we morgen (in Belcar nvdr.) worden geklopt door de Ferrari van de familie Thiers of door de Porsche van MExT heb ik daar totaal geen probleem mee, maar verliezen van een wagen die te snel is (bijv. Wolf GB08 of Norma M20FC nvdr.), beschouw ik als een soort van competitievervalsing."

Belgium Racing
Belgium Racing
"Gezien we liever de strijd aangaan met wagens die perfect aan elkaar gewaagd zijn, gaat onze keuze opnieuw richting de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux", licht Derdale toe. Dat programma zal bestaan uit twee Porsches 991 Cup in de Pro-Klasse; één exemplaar voor regerend AM kampioen Yannick Hoogaars en één voor Dylan Derdaele. Hoogaars laat de oudere 997 Cup dus links liggen en stapt met een nieuwe 991 Cup over naar de PRO klasse. Dylan Derdaele zal verder ook deelnemen aan de GT Asia Series met een Porsche 991 GT3-R van Gulf Racing Team Japan.

Foto's: Marnik Mouchaers, Belgium Racing & Belcar Endurance ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op vrijdag 29 april 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons