van der Horst

Belcar Sprint: Hoogwerf/Teirinck en Maris verdelen de zeges in Mettet

Start 2023 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet Race 1
Start 2023 Belcar Skylimit Sprint Cup Mettet Race 1
Mettet was afgelopen zaterdag het strijdtoneel voor de opener van het derde seizoen BelcarSkylimit Sprint Cup. Zoals verwacht stonden de twee sprints garant voor een halfuur beklijvende actie. We kregen niet enkel twee verschillende winnaars, maar de strijd binnen de klassen zelf was eveneens gekruid met flink wat spanning!
  • Dreamdrive
Steven Maris versus Yardy Hoogwerf/Steven Teirlinck - BMW M3 & Cupra TCR
Steven Maris versus Yardy Hoogwerf/Steven Teirlinck - BMW M3 & Cupra TCR
"We hebben een zeer mooie en uitermate faire strijd gezien op de piste, met actie in alle klassen", stelt een tevreden organisator Andy Jaenen na afloop. "Met de BMW M3 van Steven Maris en de Cupra TCR van Yardy Hoogwerf en Steven Teirinck kregen we twee verschillende winnaars, maar het is wel Davy Cooreman die in zijn Honda CRX de voorlopige tussenstand aanvoert, gezien hij na een felle strijd tweemaal zijn klasse won. De nieuwe klassenindeling wierp duidelijk zijn vruchten af, want een duel op de piste was doorgaans ook een duel voor positie binnen een klasse. We zagen dus intrinsiek even snelle wagens met elkaar strijden om positie.”

“Wat ook leuk is, dat elke klasse wel zijn eigen verhaal had", vervolgt Jaenen. "Zo debuteerden Lorenzo Segers en Davy Van Goethemin de Belcar Skylimit Sprint Cup en wonnen ze in BSSC1 ook elk één wedstrijd. Dat levert hen beide ook een plaats op in de algemene top 10 van de voorlopige tussenstand. Met respectievelijk Stella Keutmann en Nele Von der Ruhren stond er na elke sprint ook een vrouw op het ereschavot van de kleinste klasse.”

Reinhard Poetsch - VW Lupo
Reinhard Poetsch - VW Lupo
“BSSC2 was tweemaal een kolfje naar de hand van Laurens Cloots, maar zijn beide zeges waren beslist niet zo dominant als de uitslag doet uitschijnen. Zo had hij in het tweede treffen na een spannende strijd met Ian Delhoux slechts een halve seconde voorsprong bij het zwart-wit geblokt. Reinhard Poetsch pakte de derde plaats in die race, na zijn tweede plaats in de eerste sprint. Steven Guillemijn ging in die eerste wedstrijd met de laatste ereplaats aan de haal in de BSSC2-klasse.”

Filip Uyttendaele - Renault Clio
Filip Uyttendaele - Renault Clio
“De zwaarste strijd zagen we misschien wel in BSSC3. Dirk De Bock en Daniel Donkels speelden rondenlang haasje-over en hun onderlinge posities wisselden quasi elke ronde. De Bock trok uiteindelijk het laken tweemaal naar zich toe en dat levert hem de vierde plaats op in de algemene tussenstand voor het BK. Bram Hendrix mocht eveneens tweemaal mee op het podium, met een derde plaats in race 1 en een tweede plaats in race 2.”

“Een gelijkaardig verhaal zagen we in BSSC4, waar Davy Cooreman en Kevin De Regt duelleerden op het scherpst van de snee. Cooreman triomfeerde tweemaal en pakte zoals vermeld de leiding in de algemene tussenstand. Tom Van Eenaeme pakte tweemaal een knappe derde plaats.”

“Dat de winnaar uit BSSC5 zou komen, stond zo goed als vast. Steven Maris en Yardy Hoogwerf mochten elk eenmaal op het hoogste schavot plaatsnemen, met de BMW van Patrick en Raf Beliën telkens op de derde plaats.”

De volgende afspraak van de BelcarSkylimit Sprint Cup 2023 is het New Race Festival op Circuit Zolder, op 13 en 14 mei.

Persbericht Belcar Skylimit Sprint Cup  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons