van der Horst

Belg kroont zich tot kampioen in TER

Steve Fernandes
Steve Fernandes
We hebben een Belgische kampioen. Co-rijder Olivier Beck kroonde zich tot kampioen in de TER-series (Tour European Rally Series) aan de zijde van Steve Fernandes in de Rallye du Valais.
Begin dit jaar hadden we ons geld gezet op Joachim Wagemans, maar die kwam minder in actie dan verwacht en kende ook niet het meest fortuinlijke verloop dit seizoen. Denk maar aan de spijtige opgaves in Antibes en Madeira. In zijn thuisrally, als je het even in perspectief bekijkt, kwam hij zelfs niet aan de start.

Het TER stelde dit jaar opnieuw niet veel voor en wie Stefan Göttig zag rijden in de Omloop, toch de vice-kampioen van dit jaar, zal dat beamen. Maar één ding heeft ons Belgenland er wel aan over gehouden, namelijk een Belgische kampioen. Die zat niet in de rijderskuip, maar las de nota's voor de Luxemburger Steve Fernandes, die we gezien zijn parcours en ervaring ook maar even een halve Belg noemen.

Fernandes had in Zwitserland genoeg aan een vijfde stek in het TER genoeg om kampioen te worden. De algemene zege ging naar Olivier Burri. Tweede werd Mike Coppens die Renaud Jamoul, nog een Belg, aan zijn zijde had. Joachim Wagemans eindigde zesde algemeen, voor ene Tim Van Parijs. Fernandes eindigde negende algemeen. En nu, TER?

Foto: McKleinSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 21 oktober 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons