van der Horst

Belgium Racing koploper na weekend in Assen (+ Tussenstand)

Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Het Belcar Endurance Championship heeft er zijn tweede raceweekend van het seizoen opzitten en dus is de tijd rijp om een eerste blik te werpen op de tussenstand in de verschillende kampioenschappen. Opvallend is dat Russell Racing by PK Carsport ondanks twee algemene zeges in drie wedstrijden slechts derde staat in de algemene rangschikking. Belgium Racing leidt daar de debatten met de Lamborghini van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens. Er is echter wel één schrapresultaat, dat nog in rekening gebracht moet worden.
  • St. Paul
SpeedLover - Porsche 991
SpeedLover - Porsche 991
Drie verschillende categorieën worden vertegenwoordigd in de top 3 van het algemene Belcar-kampioenschap 2020. Belcar 3 staat helemaal bovenaan met de Lamborgini Huracan van regerend kampioen Belgium Racing (Derdaele-Saelens), voor Belcar 2 en de Porsche 991 van Speedlover (De Wilde-De Wilde) en Belcar 1 en de Norma M20 FC van 
Russell Racing by PK Carsport
Russell Racing by PK Carsport (Magnus-Thiers-Thiers-Van Hooydonk). Die drie teams leiden vanzelfsprekend ook hun respectieve klasses. Brengen we een schrapresultaat in rekening, dan schiet Russell Racing by PK Carsport naar de kop. Het seizoen is evenwel nog lang en hun minst goede resultaat (in de klasse) is een bronzen medaille...

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Thomas Piessens en Tim Verbergt (Deldiche Racing Norma M20 FC), zaterdag winnaar in Assen, staan slechts zesde, achter de merkgenoten van Krafft Racing (Longin-Longin-Corten) die tot dusver telkens (!) als tweede afsloten. Krijgen Joop Zoetemelk en Raymond Poulidor na 2020 het gezelschap van de Krafft-boys als eeuwige tweede? Van BMW (Küpper Racing, Belcar 5), Audi (QSR, Belcar 5), Porsche (Red Ant Racing, Belcar 2) en Lamborghini (Totaalplan Racing, Belcar 3) vervolledigen de top 10.

Simtag Racing - BMW 325
Simtag Racing - BMW 325
Nog opvallender in dat algemene klassement is dat die twee Franse prototypes van Krafft en Deldiche worden voorafgegaan door de... BMW 325i E90 van Simtag Racing, bestuurd door Jo Lammens, Gilles Puelings, Janez Jerse en Vincent Convents. Die auto pakte als enige deelnemer driemaal de volle pot in Belcar 6 en breekt op die manier ook potten in het algemene klassement. De BMW staat daar dus aan de voet van het voorlopige podium en de enige reden dat deze niet hoger gerangschikt wordt, is omdat de Bimmer geen punten pakt in de algemene uitslag (enkel de eerste tien geklasseerde wagens krijgen punten).

Küpper Racing - BMW M3
Küpper Racing - BMW M3
Ook in Belcar 4 stond bij de seizoensopener slechts één auto aan de start en in Assen geen enkele: Koen De Wit staat dus vanzelfsprekend aan de leiding met zijn BMW M4 GT4. Marco Petry en Jan Von Kiedrowski leiden tot slot Belcar 5 met hun BMW M3 van Küpper Racing.

--- Tussenstand Belcar 2020 na Assen (pdf) ---


Foto's: Georges De Coster & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op maandag 7 september 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons