van der Horst

Assen: Magistrale Magnus rijdt tegenstand op hoopje

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport heeft vandaag in Assen zijn tweede Belcar-zege van het seizoen gepakt. Een sublieme Gilles Magnus verpulverde in zijn Norma M20 FC de tegenstand. Op een doorweekte piste was de Antwerpenaar quasi constant vijf seconden per ronde sneller dan zijn concurrenten. Krafft Racing-boys Christoff Corten, Stienes Longin en Bert Longin bewezen vandaag opnieuw zeer constant te zijn en pakten hun derde tweede plaats op rij. Ook Dylan Derdaele reed een puike race en bezorgde samen met teamgenoot Nicolas Saelens de Belgium Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo een algemeen podium.
  • Hamofa Performance
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC vs. Krafft Racing - Norma M20 FC vs. Deldiche Racing - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC vs. Krafft Racing - Norma M20 FC vs. Deldiche Racing - Norma M20 FC
Bij de start van de tweede Belcar-manche in Assen kregen we een gelijkaardig scenario als gisteren bij het eerste treffen. Een natte piste en dus start achter de safety car. Zodra de neutrale wagen het veld losliet, stootte Gilles Magnus in de Norma die hij deelt met Hans en Frank Thiers door naar de leiding om vervolgens weg te spurten van het veld. Sam Dejonghe trachtte nog aan te klampen, maar had uiteindelijk geen verhaal. Dat Dejonghe aan de start verscheen, mag op zich reeds een wonder heten. Deldiche Racing en diens technische partner Triple One slaagden er in om, na de crash van gisteren, de Norma M20 FC #111 volledig terug op te lappen.

Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
De overmacht van Magnus was dermate groot, dat hij het ganse veld op een ronde had gezet bij het afwerken van zijn eerste pitstop, na ongeveer anderhalf uur wedstrijd. Niet veel later zou de wagen echter opnieuw binnenkomen om de tweede verplichte stop af te werken, zonder daarbij de leiding zelfs te verliezen. De Krafft Racing Norma bekeek het vanop een afstand en zou als tweede besluiten, voor de derde keer in evenveel races dit seizoen. Belgium Racing weerde zich als een duivel in een wijwatervat en vocht zich naar een verbluffende derde plaats algemeen, voor de Deldiche Racing Norma van Boonen/Dejonghe. Het Antwerpse duo staat hiermee - na een crashes tijdens de race van gisteren en de seizoensfinale vorig jaar - voor het eerst aan de finish van een Belcar-race in Assen en bedankt hun team voor het harde werk vannacht met een bronzen plak in de Belcar 1-klasse. In de einfase trachtte de tandem nog richting de derde plaats algemeen te rijden, maar het gat op de Lamborghini van Saelens/Derdaele bleek te groot.

Red Ant Racing - Porsche 911
Red Ant Racing - Porsche 911
Eveneens opvallend was de zesde plaats algemeen, en de overwinning in Belcar 2, voor Bert Redant, Yannick Redant en Ayrton Redant. Na twee uur racen hielden ze de winnaar van gisteren, John De Wilde, zeer nipt achter zich. Het verschil met De Wilde, die zich in Assen duidelijk in zijn sas voelt, was bij het zwart-wit geblokt minder dan een seconde, maar De Wilde kwam finaal - ondanks een eindspurt - net tekort voor derde opeenvolgende klassezege. De familie Redant neemt daarmee revanche voor de gemiste zege bij de seizoensopener. Kris Wauters finishte als derde in de Belgium Racing Elfer. Belcar 3 werd zoals gemeld een kluif voor Belgium Racing, met de tweede Lamborghini (Wauters/Linthout/Martlé) lange tijd op P2 tot deze in de absolute slotfase terugviel na startproblemen en een spin. Daardoor ging de zilveren medaille naar de BMW i8 GTR van de familie Verhoeven, voor de McLaren (Rob Verhoeven/Mark Verhoeven) van hetzelfde team. Geen deelnemers in Belcar 4 zoals reeds eerder gemeld, terwijl de zege in Belcar 5 naar Petry/von Kiedrowski ging, voor de Audi (Uylebroeck/O'Neill/Bertels) en de BMW M2 CS van solist Tom Werckx. De BMW van Convents/Puelings/Jerse - enige deelnemer in Belcar 6 - haalde de finish eveneens.

De volgende afspraak in het Belcar Endurance Championship 2020 is het NASCAR-weekend op Circuit Zolder op 2 en 3 oktober.

--- Uitslag Race 2 Belcar Assen 2020 (pdf) ---


Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons