van der Horst

Benjamin Paque in de Porsche Carrera Cup France met TFT Racing

Benjamin Paque - Team TFT Racing
Benjamin Paque - Team TFT Racing
In navolging van de seizoenstart die langs Abu Dhabi en Dubai trok, kan Benjamin Paque nu een eerste programma voor het autosportseizoen 2024 bekend maken. Net als vorig jaar zal de jonge Luikenaar aan de Porsche Carrera Cup Frankrijk deelnemen, nu onder de vlag van Team TFT Racing, gevestigd in Nogaro.
  • Hamofa Performance
"Het doel is duidelijk om de progressie aan het stuur van de Porsche 992 GT3 Cup voort te zetten," aldus Benjamin. "TFT Racing, het team van 'Tony' Pereira, heeft me benaderd voor het seizoen 2024. Ze zochten een snelle rijder die hen podiumplaatsen en overwinningen kon bezorgen. We hebben dat besproken en we zijn tot een akkoord gekomen. Ik kreeg de kans om een testdag te af te werken, een testdag die prima verlopen is. Dus hebben we besloten er samen voor te gaan!"
 
Team TFT Racing
Team TFT Racing
Gehuisvest op het Circuit Paul Armagnac in Nogaro, liet het team TFT Racing in 2023 Marvin Klein in de Porsche Carrera Cup France uitkomen. Het is dus een topteam dat volledig in staat is om voor de overwinning te gaan. Het team is al drie seizoenen aanwezig in de Franse Porsche-competitie en TFT zal dit seizoen drie auto's inzetten, waarvan één in de PRO-categorie, die van Benjamin Paque. Deze bolides zullen onder andere de kleuren van de Porsche Centers Paris dragen.
 
"Een tweede deel van het programma zal binnenkort officieel worden aangekondigd, en dat programma maakt dat ik niet aan de vierde race van het Franse seizoen, op het Circuit de Dijon-Prenois, kan deelnemen", vervolgt Benjamin. "Het winnen van de titel wordt dan ook moeilijker, maar dat zal ons er zeker niet van weerhouden om te proberen te schitteren op alle andere evenementen. Vooral op het Circuit de Spa-Francorchamps, waar de Porsche Carrera Cup Frankrijk te gast is tijdens de SRO Speedweek van 21 tot 23 juni..."
 
De Porsche Carrera Cup Frankrijk 2024 begint op het weekend van 12, 13 en 14 april op het Circuit de Barcelona-Catalunya, en gaat verder op 3, 4 en 5 mei op het Circuit Paul Ricard. Na de Belgische meeting in Spa-Francorchamps, zal Benjamin Paque verder deelnemen aan de races gepland op het Autodromo del Mugello in Italië van 27 tot 29 september, en in Portimão, Portugal, van 17 tot 19 oktober.
 
Vorig jaar behaalde Benjamin Paque in de Porsche Carrera Cup Frankrijk de titel van Rookie-kampioen, terwijl hij ook nog eens als vijfde in het algemene klassement finishte. De Belgische belofte behoort daarom tot de referenties in de Franse competitie, wat Team TFT Racing perfect heeft begrepen.  

Benjamin Paque PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 1 maart 2024.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons