van der Horst

Bentley naar Pikes Peak met... de Bentley Bentayga!

Volkswagen Motorsport Pikes Peak-concept 2018
Volkswagen Motorsport Pikes Peak-concept 2018
Bentley heeft zijn zinnen gezet op de Pikes Peak-klimkoers in Colorado, verreden op 24 juni. Het roemruchte Britse merk wil de race to the clouds editie 2018 betwisten met niets minder dan de Bentley Bentayga. Dat het niet om de standaard-bolide gaat, mag duidelijk, zijn. De motorsportafdeling van Bentley in het Britse Crewe werkt dan ook aan een aangepaste versie van de SUV om de 156 bochten aan te snijden. Wie de rijder zal worden van de monster-Bentayga, is nog niet geweten.
  • De Swert Opticiens
Sébastien Loeb - Peugeot 208 T16 Pikes Peak
Sébastien Loeb - Peugeot 208 T16 Pikes Peak
De Bentayga die Bentley wil gebruiken in de Pikes Peak International Hill Climb 2018 is gebaseerd op de 600 pk sterke SUV met W12-krachtbron. De bolide met vierwielaandrijving beschikt over 900 Nm koppel, een luchtvering en een actief anti-rollsysteem. Dat het niet om een goedkope bolide gaat die wordt klaargestoomd voor de 96ste editie van de befaamde klimkoers, mag duidelijk zijn. Bentley bouwde met de Continental GT GT3 echter eveneens een potente racewagen van een op het eerste gezicht bizarre basis, dus wie weet heeft het merk ook voor de Pikes Peak een troefkaart in de mouw.

Tony Gillet bij de Pikes Peak racewagen
Tony Gillet bij de Pikes Peak racewagen
Het wordt overigens de eerste deelname van Bentley aan de wedstrijd. Het record voor de wedstrijd die net geen twintig kilometer lang is, staat op naam van Sébastien Loeb; hij joeg in 2013 zijn Peugeot 208 T16 Pikes Peak in 8 minuten en 13.9 tellen richting de top van de berg. Ook Volkswagen staat dit jaar met een bolide aan de start van de race, net als het Belgische Gillet dat een aangepaste Vertigo klaarstoomt voor Vanina Ickx.


Foto's: Niels Vaeck, Red Bull Content Pool & Volkswagen Motorsport



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons