van der Horst

Bert en Stienes Longin mikken op Belcar-titel in 2019

Stienes en Bert Longin
Stienes en Bert Longin
De Belcar-plannen van de familie Longin lekten eerder deze week uit via een deelnemerslijst die Circuit Zolder publiceerde. Toch zegt een deelnemerslijst niet alles en dus zocht Autosport.be vader en zoon Bert en Stienes Longin op voor tekst en uitleg bij hun ambities.
  • St. Paul
Stienes Longin
Stienes Longin
"Eindelijk kan ik eens een seizoen samen rijden met mijn vader", trapt Stienes Longin het gesprek breedlachend af. "We hebben deze winter veel nagedacht en gerekend en kiezen niet enkel bewust voor een Norma M20 FC, maar ook voor een atmosferische krachtbron. Ik zal helaas enkele races verstek moeten geven, wegens een clash met races uit de NASCAR Whelen Euro Series, maar het Belcar-reglement laat dat toe dus zullen we er gepast op reageren. Ik ga wel een goed gevuld seizoen tegemoet, want naast Belcar en NASCAR kom ik ook aan de start in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Drie kampioenschappen dus, met drie wagens die redelijk van elkaar verschillen... Het wordt... interessant!"

Lees ook: Niels Albert en Tom Boonen in EK NASCAR - Stienes Longin wil titel

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
"We hebben veel opties bekeken de voorbije maanden, waaronder een Lamborghini Huracan Super Trofeo", bevestigt Bert Longin. "Ik denk echter dat de Norma M20 FC met atmosferische motor de beste keuze is. We krijgen van onze sponsors de prachtige kans om dit programma af te werken dus gaan we ook alles in het werk stellen om goed te presteren. We slaan de handen in elkaar met het Franse Krafft Racing, een team dat gigantisch veel ervaring heeft met Norma en dat we vorig jaar reeds aan de slag zagen in de Belcar."

Foto's: Niels Vaeck & PK Carsport press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 3 april 2019.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons