van der Horst

BES Silverstone: Fred Makowiecki met Aston Martin op de pole

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
In eigen land liet Aston Martin opnieuw haar potentieel zien. De Vantage V12, in de mooie Bilstein-kleuren, beschikte deze morgen met Frederic Makowiecki aan het stuur over de juiste combinatie. In de tweede van drie sessies zette de Fransman een 2:01.140 neer, een paar honderdsten sneller dan de Nissan GT Academy Team RJN GT-R (uitkomende in de Pro-Am klasse) met de Brit Alex Buncombe achter het stuur. Christopher Mies werd met de Belgian Audi Club Team WRT R8 verdienstelijk derde.
Laat deze namiddag start op de omloop van Silverstone de tweede manche van het Blancpain Endurance Series-kampioenschap. Nadat Aston Martin de race op Monza nog links liet liggen, besloten de Britten om in hun thuisrace alles op alles te zetten met een full-factory line-up met Darren Turner/Stefan Mücke/Fred Makowiecki achter het stuur. Die laatste bezorgde de Briste constructeur al een eerste ovatie door de pole binnen te halen.

Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
De nieuwe BoP speelde de Nissan duidelijk in het voordeel. De Nissan GT-R Nismo GT3 uit de RJN stal in handen van thuisrijder Alex Buncombe was eveneens een te duchten wapen. Buncombe kwam in de derde sessie na 5 ronden binnen en zag op de tabellen een tweede tijd algemeen verschijnen. Een 2:01.186 plaatst de Pro-Am entry straks op de eerste rij naast de Aston Martin Racing Vantage. Christopher Mies was ook snel in die derde sessie. Hij bleef echter achter de... Aston Martin van Mücke en start als derde algemeen, tweede in de Pro-klasse, aan de race in de Belgian Audi Club Team WRT R8 LMS Ultra. 

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De Italiaan Alessandro Pier Guidi, fabriekspiloot bij alles wat uit de FIAT groep voortvloeit (Ferrari, Maserati...) reed een derde tijd in de Pro-klasse bij. De Russische SMP Racing Ferrari 458 Italia, die hij deelt met Russen Basov en Skryabin, start als vierde algemeen naast de Audi van Mies/Stippler/Sandström. Peter Dumbreck reed met de JRM Nissan GT-R naar een vijfde tijd algemeen, maar heeft met ploegmaats Lucas Lühr en Steven Kane wel meer kans op een goede klassering. 

Laurens Vanthoor start als eerste Belg op een zesde plaats in de tweede Belgian Audi Club R8. Hij bleef een luttele 3 duizendsten voor zijn Audi-concurrent René Rast, die overigens dezelfde auto deelt. Maxime Martin start langs de Audi van Vanthoor met zijn Marc VDS Racing BMW Z4. Hij moest een luttele 25 duizendste prijsgeven op de Limburger. 

Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
De McLaren's doen het overigens niet goed in eigen land. De Hexis MP4-12C van Alvaro Parente is eerste vertegenwoordiger op het merk, ver in de buik van het peleton. Slechts nieuws ook voor Boutsen Ginion Racing, na de crash van Koen Wauters gisteren, belandde Karim Ojjeh nu ook met de tweede McLaren van het team in de muur. Alhoewel de bolide, dixit teamchef Olivier Laine, minder snel beschadigd lijkt dan de zusterwagen gisteren, is het ten zeerste de vraag of de bolide klaargestoomd geraakt voor de start van de race. In dat laatste geval kan de tweede meeting voor het Belgische team wel eens over & out zijn nog voor de race van start gaat, want de gisteren gecrashte McLaren heeft zich zoals gevreesd teruggetrokken.

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Blancpain GT Endurance op zondag 2 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons