van der Horst

Silverstone: Forfait van Koen Wauters na zware sortie

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Vandaag werden er al twee testsessies afgewerkt op het circuit van Silverstone in het kader van de tweede manche van de Blancpain Endurance Series. Waren het de Aston Martin’s die het voortouw namen bij de vrije sessie dan kregen we bij de prequalifying twee Nissan’s op kop. Hét nieuws in het Belgische kamp was de zware sortie van Koen Wauters met de McLaren van Boutsen Ginion Racing. De zanger/piloot kloeg van pijn aan de rug en keerde vandaag al huiswaarts; de wagen is zwaar beschadigd en komt waarschijnlijk niet meer in actie.
  • VR Racing
Marc VDS Racing Team - BMW Z4
Marc VDS Racing Team - BMW Z4
Na de vrije training vonden we twee Aston Martin’s bovenaan de tabellen, het Barwell exemplaar van Osborne/Poole/Abra zette in 2:02.348 de snelste tijd neer gevolgd door de officiële Vantage van Makowiecki/Turner/Mücke die 2:02.429 nodig had om een ronde af te leggen. Derdesnelste was de SMP Ferrari 458 Italia van Per Guidi, die de PGF-Kinfaun Aston Martin van Gaw/Dryburgh en de Lamborghini van Kox/Hayek voor bleef. De best geplaatste Belg was Greg Franchi met een zevende tijd op de Vita4One BMW Z4. De Marc VDS BMW’s vonden we terug met de vierentwintigste en vijfentwintigste tijd terwijl Vanthoor op de veertigste plaats prijkte.

Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C
Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C
's Ochtends  in de sessie voorbehouden voor 'bronze' piloten verloor Koen Wauters bij het aanremmen voor de Becketts-bocht de controle over zijn McLaren en schoof van de baan. De wagen miste de grindbak en schoof aan hoge snelheid over het gras recht de vangrail in. De rechterflank van de wagen was zwaar beschadigd en Koen Wauters kloeg over pijn in de rug. Wat later in de namiddag keerde hij huiswaarts en de McLaren zien wij waarschijnlijk morgen niet terug.   

JRM - Nissan GT-R
JRM - Nissan GT-R
Na de prequalifying was het dan weer Nissan dat domineerde met de JRM GT-R van Luhr/Kane/Dumbreck voor de Team RJN van Ordonez/Pyzera/Buncombe. Buncombe was in 2:01.386 de snelste man op de piste. De derde tijd was voor Perera met een Pro GT by Almeras Porsche  voor de Vita4One Team Italy Ferrari van Amos/Petrobelli/Castellacci en de eerste Aston Martin die van Barwell Motorsport. Franchi was opnieuw de eerste Belg ditmaal met een zesde tijd terwijl de Audi van Vanthoor volgde op een achtste plaats. Met een eenentwintigste en zevenentwintigste tijd waren de Marc VDS BMW’s verder weg terug te vinden in het uiteindelijk 57 wagens tellende deelnemersveld.

Foto's: Arne Simons - Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 1 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons