van der Horst

Semspeed met twee Peugeot 308 Racing Cup

Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed, de structuur van de familie Semoulin, zal ook in 2018 aan de start staan van de Belgian Gentlemen Driver’s Club. Voor de deelname aan de Hundred Series by BGDC 2018 vertrouwt het Henegouwse team op twee nagelnieuwe Peugeot 308 Racing Cup’s. Eén bolide wordt op jaarbasis ingeschreven voor Geoffrey Heyninck, Benoît Semoulin en François Semoulin, terwijl de bemanning van de zusterwagen nog niet vastligt.
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Geoffrey Heyninck, Benoît Semoulin en François Semoulin, het is een opvallend trio bestaande uit oude rivalen en meervoudige kampioenen. Heyninck vertrouwde de recente jaren steevast op een BMW 320i E46 WTCC, maar verandert nu het geweer van schouder. “In het verleden heb ik al heel wat wedstrijden afgewerkt in het BGDC en niet zonder succes. Zo wonnen we onder meer de seizoensfinale in 2016 aan boord van onze ex-WTCC BMW. Ik koesterde reeds een aantal jaren de ambitie om een volledig seizoen te kunnen afwerken, maar door een te drukke beroepsagenda kwam dat er nooit van. Daarom besloten we eind afgelopen jaar het roer om te gooien en na te denken hoe we een programma op poten konden zetten.”
 
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
“We kwamen tot een akkoord met de familie Semoulin gezien zij voor het seizoen 2018 twee nagelnieuwe exemplaren van de Peugeot 308 Racing Cup aanschaften. Het is een rasechte racebolide met meer dan 300pk, ontwikkeld door Peugeot Sport, die ons moet toelaten vooraan mee te strijden in onze klasse en hopelijk ook in onze divisie. Een tweede identieke bolide is momenteel in opbouw en zal ingezet worden in drie, vier of vijf meetings voor een minder ervaren bezetting, die tot dusver voornamelijk in actie kwam op track days.”
 
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed, afgelopen jaar nog vicekampioen in de SP3-GT4 klasse Creventic’s 24H TCE Series, ontving reeds één Peugeot 308 Racing Cup in de ateliers en zal in de komende dagen de eerste testen afwerken met de Franse bolide. Een tweede exemplaar is momenteel in opbouw, al zal de wagen niet deelnemen aan de seizoensopener in Spa-Francorchamps. Meer nieuws omtrent deze tweede wagen volgt spoedig, maar eerst en vooral afspraak op 14 en 15 april op het mooiste circuit ter wereld…

Foto's: Semspeed



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 19 maart 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons