van der Horst

Black Falcon met twee wagens richting BES en 24h Nürburgring

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Team Black Falcon keert dit seizoen terug naar de Blancpain Endurance Series, en doet daarvoor opnieuw een beroep op Mercedes SLS AMG GT3 die hun vorig seizoen zoveel successen bezorgde. Ook de 24 uren van de Nürburgring staan weer met stip aangeduid in de agenda en het Duitse team brengt ook daar twee exemplaren van SLS aan de start met potente bemanningen om hun zege van vorig jaar te verdedigen.
In de Blancpain Endurance Series zal het team een wagen inzetten in de Pro Cup voor prins Abdulaziz Turki AlFaisal, Hubert Haupt en regerend Pro-Am kampioen uit de FIA GT Series Andreas Simonsen. Op de Mercedes SLS AMG GT3 die uitkomt in Pro-Am zal een volledig Russisch trio in actie komen bestaande uit Mikhail Loboda, Yury Loboda en Vladimir Lunkin.

In een poging om hun overwinning in de 24 uren van de Nürburgring te verdedigen doet het Black Falcon dit jaar een beroep op Jeroen Bleekemolen, Andreas Simonsen en nieuwkomer en tevens ringspecialist Christian Menzel. De bemanning op de twee bolide is niet van hetzelfde niveau, maar zou in principe nog steeds een degelijk resultaat uit de brand kunnen slepen met opnieuw Abdulaziz Turki AlFaisal, Hubert Haupt and Adam Christodoulou. Ter voorbereiding komt het team aan de start van de derde en vierde VLN-manche en het ADAC kwalificatieweekend.

Foto: Black Falcon



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons