van der Horst

Monza: Grasser Racing Team wint beroep en mag zich winnaar noemen

Jeroen Mul - Andrew Palmer - Wim Everaerts - Fabio Babini
Jeroen Mul - Andrew Palmer - Wim Everaerts - Fabio Babini
Meer dan vier maanden nadat Grasser Racing Team met de nagelnieuwe Lamborghini Huracán van Mul/Babini/Palmer als eerste de finishlijn passeerde in de Blancpain Endurance Series seizoensopener in Monza, mag het team zich nu ook officieel winnaar van die manche noemen. De gifgroene Stier uit Sant'Agata Bolognese werd vlak na de race gediskwalificeerd voor een inbreuk op de reglementering op de brandstoftoevoer. Het Oostenrijkse team hield echter steeds vol nooit bewust te hebben gefraudeerd en dat de bolide eerder tijdens de meeting in dezelfde set-up met vlag en wimpel de technische controle passeerde.
  • LTF
Wim Everaerts
Wim Everaerts
Wim Everaerts, die net als de Huracán voor GRT in Monza, zijn eerste race als ingenieur beleefde, was vanzelfsprekend in de wolken met de beslissing. "Eindelijk! We mogen ons nu winnaars noemen van de openingsmanche in Monza. Nadat de uitsluiting voor ons enorm onrechtvaardig aanvoelde, besloten we in beroep te gaan. Die procedure sleepte lang aan, maar het voelt zo goed om nu gelijk te krijgen; zo kan het resultaat immers officieel in de boeken gaan. "

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
"Ik ben ook blij naar al die maanden niet langer te moeten aanhoren dat ik moet opletten met de benzine", lachte Everaerts. "Die uitspraken was ik een beetje beu laat ons zeggen. Nu gaan we trachten de slotmanche op de Nürburgring op dezelfde manier af te sluiten als we het seizoen begonnen zijn", klonk het overtuigd bij de Kempenaar.1c586ff7f020cd8208b30a713e2d263102a2351e.jpg
Ook voor de Blancpain Endurance Series is het als kampioenschap op sportief vlak een positief gegeven dat de voor het einde van het seizoen de winnaar van de openingsmanche en mogelijk ook de titel kennen. Niemand die de sport genegen is zit namelijk te wachten op een uitslag die aansleept en uiteindelijk achter de groene tafel beslist wordt. De seizoensfinale van de Blancpain Endurance Series 2015 wordt verreden op de Nürburgring in het weekend van 19 en 20 september.

Foto's: Vincent Wouters & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 21 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons