van der Horst

Silverstone: Nabeschouwing Nico Verdonck

Nico Verdonck begon met de Mercedes SLS van HTP Motorsport die door ALD wordt ondersteund, vanaf de 8e plaats aan de 2e manche van de BES, maar reed na enkele minuten al op de 6e plaats rond. 34 minuten na de start moest nog een tegenstander eraan geloven en na één uur race had Nico ook die plaats al ingeruild voor de 4e plaats – op 21 seconden achter de koploper.
Na de pitstop duurde het even voordat Harold Primat op kruissnelheid kwam, maar daarna was het de beurt aan Bernd Schneider, een vijfvoudig DTM-kampioen. Van hem werd veel verwacht op het circuit van Silverstone.

‘Mr DTM’ stelde  niet teleur, greep iedere kans die hij kreeg op de baan en stuurde de Mercedes ten slotte op de 6e plaats over de finish.

Ondanks de snelle start van Nico kijkt het team met gemengde gevoelens terug op deze manche van de Blancpain Endurance Series.

Nico Verdonck: “Ik heb alles gedaan binnen mijn mogelijkheden en ik denk dat ik een mooie inhaalrace heb laten zien van de 8e naar de 4e plaats. Bij de derde rijbeurt, nadat de Safety Car de baan was opgestuurd, heeft Bernd alles gedaan wat hij kon. We komen op het vlak van de prestaties nog wat te kort, maar het eindresultaat is al met al bevredigend. De Mercedes heeft eens te meer bewezen wat hij waard is. De auto was heel goed geprepareerd, maar de McLarens en de Bentley zijn toch wel een klasse apart momenteel. Zelf ben ik tevreden over mijn prestaties en ik meen dat we globaal gezien tevreden mogen zijn over het weekend. We hebben opnieuw belangrijke punten gescoord voor het kampioenschap en ik weet dat we over het potentieel beschikken om tijdens de volgende races nog betere resultaten te behalen.”

De volgende afspraak is op 27-28 juni op het circuit Paul Ricard (Frankrijk). Daarna staat de belangrijkste race van deze reeks op het programma: de 24 Uren van Spa-Francorchamps, waar Nico als enige Belgische rijder de kleuren van Mercedes voor eigen publiek zal verdedigen.

Nico Verdonck press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 27 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons