van der Horst

Zolder: Peter Kox opnieuw bij Reiter Engineering

Peter Kox - Hans Reiter
Peter Kox - Hans Reiter
Peter Kox keert voort de Blancpain Sprint Series meeting in Zolder dit weekend terug naar Reiter Engineering. De Nederlander verbrak eerder dit jaar de samenwerking met de troepen van Hans Reiter, maar zal komend weekend dus opnieuw plaatsnemen in het kuipje van de Lamborghini Gallardo R-EX. Reguliere rijder Nicky Catsburg zal zoals gemeld niet aan de start staan gezien hij zal debuteren in het WK voor toerismewagens op de Moscow Raceway en bijgevolg moest Reiter Engineering op zoek naar een vervanger. De keuze voor de door de wol geverfde Kox is daarbij een niet meer dan logische beslissing.
  • Powercars
Catsburg-Cox - Lamborghini GT3 NSC Motorsports
Catsburg-Cox - Lamborghini GT3 NSC Motorsports
Onze 51-jarige Noorderbuur zal de wagen delen met vaste rijder Albert von Thurn und Taxis met wie hij in het verleden reeds samenwerkte en vijf jaar geleden nog de titel in de ADAC GT Masters won. Twee jaar geleden pakte Kox de zege in Zolder, nadat de bolide eerder dat weekend ook de pole klokte. Afgelopen jaar stond hij in Zolder wederom aan de start, deze maal met een eenmalige deelname op de NSC Motorsports Lamborghini Gallardo. Met teamgenoot Nicky Catsburg finishte hij op een tweede plaats in de kwalificatierace, om vervolgens alle zegekansen in de hoofdrace in rook te zien opgaan toen een defecte airjack de Stier uit Sant'Agata Bolognese op de grond hield tijdens de pitstop; de concurrentie is dus gewaarschuwd voor het potentieel en de ambities van de Nederlands-Italiaanse combinatie...

Foto's: Marnik Mouchaers & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 2 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons