van der Horst

Zolder: Reacties na de hoofdrace

Laurens Vanthoor en Robin Frijns
Laurens Vanthoor en Robin Frijns
Laurens Vanthoor en Robin Frijns hebben na de kwalificatierace ook de hoofdrace van de Blancpain Sprint Series te Zolder gewonnen. Maar niet alleen de winnaars keken tevreden terug op hun race ook Abril en Buhk, tweede met de Bentley #84, alsook Abreu en Brito, derde met de BMW #77, waren gelukkig met het behaalde resultaat. Bernd Schneider won met Karachev de Pro-Am Cup, maar hield een minder goed gevoel over aan zijn race.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor: Vorige jaren konden we hier niet winnen, maar dit jaar wel; waarom? Het team wordt steeds nog beter en we kenden geen problemen en maakten geen fouten, de resultaten volgen dan vanzelf.

Robin Frijns: Ik voel me al helemaal thuis in het team en met Vanthoor heb ik een teamgenoot die ik al jaren ken en dat schenkt vertrouwen. Wanneer men kan werken in zulke omstandigheden, dan volgen de goede resultaten automatisch.

Vincent Abril: Ik had een goede start maar Robin Frijns blokte mij af en dwong me op de vuile strook van de baan te rijden. Ik kon niet anders dan naar rechts uit te wijken, maar daar zat al de Ferrari en ik kon hem niet ontwijken. Het was een typisch race-incident. De pitstop verliep wel veel beter dan deze van gisteren, we verloren ditmaal geen tijd.

Vincent Abril en Maximilian Buhk
Vincent Abril en Maximilian Buhk
Maximilian Buhk: Ik weet niet of onze pitstop het verschil gemaakt heeft tussen de tweede of de derde plaats, maar hij verliep een stuk vlugger dan tijdens de kwalificatierace. Toen ik de baan op kwam, heb ik vijf ronden hard gepusht om afstand te nemen van de BMW, daarna heb ik op zeker gereden en ervoor opgelet om de curbstones niet mee te nemen. Ik ben blij met deze tweede plaats zeker op een piste die onze wagen niet ligt.

Atila Abreu en Valdeno Brito
Atila Abreu en Valdeno Brito
Atila Abreu: Het was een moeilijk weekend voor ons, we kenden problemen tijdens de kwalificatie en moesten achteraan starten bij d kwalificatierace. Gisteren ging het al heel wat beter en vandaag was de wagen perfect. Ik zag bij de start dat er voor mij wagens op elkaar reden en nam de juiste beslissing en kon uit de problemen blijven. De Audi van Mies was sneller dan mijn BMW, hij heeft me enkele keren geduwd en eens hij voorbij was reed hij van mij weg. De pitstop verliep iets minder vlot en wij verloren onze tweede plaats aan de Bentley, maar we zijn tevreden met het bekomen resultaat.

Tom Dillmann: Ik maakte mijn debuut in de GT racerij en kende direct een goed weekend. Jules lag in vijfde positie toen hij binnenkwam om te pitten, maar de rijderwissel verliep minder vlot en we verloren een plaats in het klassement. Tijdens mijn stint kende ik geen problemen.

Jules Szymkowiak: Zesde is niet mis maar een top vijf behoorde tot de mogelijkheden. Alles alles tijdens de race perfect verloopt moet er zelfs dit jaar nog een podium inzitten. De wagen wordt met de race beter dus wij zien de toekomst positief tegemoet.

Alexey Vasilyev en Bernd Schneider
Alexey Vasilyev en Bernd Schneider
Bernd Schneider (Winnaar Pro-Am Cup): Niet de Bentley maar de Mercedes is de zwaarste wagen van het veld. Ik had dan ook al snel problemen met de remmen, ik tikte op een gegeven moment een Audi aan maar ik kon hem niet ontwijken met die falende remmen. Het is hier op Zolder trouwens onmogelijk om in te halen zonder de tegenstander te raken, ik kijk dan ook uit naar de circuits die onze wagen beter liggen.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op zondag 7 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons