van der Horst

Zolder: Vanthoor en Frijns winnen ook de hoofdrace

Belgian Audi Club Team WRT- Audi R8LMS Ultra
Belgian Audi Club Team WRT- Audi R8LMS Ultra
Na kwalificaties, de kwalificatierace en de warm-up waren Robin Frijns en Laurens Vanthoor nu ook in de hoofdrace op Circuit Zolder primus. De Audi #1 reed van start tot finish aan de leiding en niemand kon het Belgisch-Nederlandse duo ooit bedreigen. De Rinaldi Racing Ferrari, die zich in de kwalificatierace had opgeworpen tot de voornaamste concurrent van de winnende Audi, lag al na één bocht uit de race na een tik van de Bentley #84. De Bentley van Abril/Buhk en de BMW van Abreu/Brito mochten mee het podium op. Christopher Mies verzorgde het spektakel in het begin van de race, maar een drive-through wierp eerst de Audi #2 terug in het klassement waarna een sortie van Ide het einde van de race betekende voor de wagen.
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Net als gisteren, ging het bij de start opnieuw mis; nu was het de Rinaldi Racing Ferrari het voornaamste slachtoffer. De groene bolide koos voor de buitenzijde van de baan, maar kreeg in de Eerste Linkse een tik van de Bentley bestuurd door Vincent Abril en belandde in de grindbak. Marco Seefried bracht de groene bolide nog naar de pits, maar daar eindigde de race voor de enige Ferrari in wedstrijd. Robin Frijns nam een uitstekende start en ging aan de leiding voor de BMW van Atila Abreu en de Audi van Christopher Mies. De Bentley van Abril volgde op de vierde plaats, voor de tweede Braziliaanse BMW van Caca Bueno.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra vs. BMW Sports Trophy Team Brasil - BMW Z4
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra vs. BMW Sports Trophy Team Brasil - BMW Z4
Frijns profiteerde van het duel tussen Mies en Abreu om verder uit te lopen. Mies slaagde er maar niet in de gele BMW te verschalken waarvan de Bentley van Abril profiteerde om de aansluiting met het duo te maken. In de elfde ronde bij het aansnijden van de Eerste Linkse vond Mies eindelijk het gaatje en kon hij de tweede plaats overnemen. De zwarte Audi reed direct weg van Abreu, die nu al zijn aandacht moest richten op de Bentley #84 die vlak achter hem reed.


#83 HTP Motorsport Bentley Continental GT3
#83 HTP Motorsport Bentley Continental GT3
Net voor het openen van de pitwindow viel de beslissing dat Mies een drive-through penalty kreeg voor een jump start. De Duitser kwam nog snel binnen voor de pitwindow open ging, maar viel terug naar de zesde positie. Nadat alle wagens hun stop hadden afgewerkt, lag Vanthoor op kop met 12 seconden voorsprong op Buhk, met daarachter de twee Team Brazil BMW’s met de #77 voor de #0. De Phoenix Audi was ondertussen op kousenvoeten opgeschoven tot de vijfde positie. In de vijfentwintigste ronde ging Ide in de kanaalbocht uit de baan, hij verloor er drie ronden en bracht alsnog de gehavende Audi de pit binnen waar hij ontmoedigd uitstapte. Dillmann en Richelmi vochten een bittere strijd uit voor de zesde plaats die gewonnen werd door de Bentley. Dillmann/Szymkowiak wonnen ook de Silver Cup.

Na afloop van de hoofdrace noteerden we tevens enkele reacties; onze fotografen zorgden tevens voor een uitgebreide selectie aan foto's van zowel de startgrid als de hoofdrace.

--- Uitslag Main Race BSS Zolder 2015 (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op zondag 7 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons