van der Horst

BMW M2 CS Cup in België!

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
Er komt volgend jaar een BMW M2 CS cup in België, dat kan Autosport.be onthullen. Het kampioenschap staat open voor de BMW M2 CS Racing, de nieuwe wagen die BMW eind vorig jaar onthulde en het instapmodel vormt voor competitie bij BMW. In zekere zin is het model de opvolger van de uiterst succesvolle BMW M235i/M240i Racing. De BMW M2 CS cup moet volgend jaar verreden worden binnen de Porsche Sprint Challenge Benelux, het nieuwste kampioenschap van The Driving Force. Daarmee positioneert Hans Van de Ven de cup als een echte instapklasse, net onder de Porsche Cayman-competitie.
BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
"We werken inderdaad aan een Cup rond de nieuwe BMW M2 CS Competition", bevestigt Hans Van de Ven aan Autosport.be. "Met de voorstelling van de wagen, kreeg ik terug goesting om iets op poten te zetten. Ik heb bovendien altijd een zeer goede verstandhouding gehad met BMW, zowel via de MINI Challenge indertijd als via de BMW Motorrad BoxerCup. We vonden elkaar dan ook redelijk snel en de bedoeling is om volgend jaar een vijftal weekends af te werken."

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
"We mikken op een budget van minder dan 50.000 euro per rijder, afgaande op twee rijders per wagen", verduidelijkt Van de Ven. "Het kampioenschap zal verreden worden binnen de Porsche Sprint Challenge Benelux. Bovendien zal mijn zoon Jeff, die recent met succes zijn stage bij Porsche Motorsport afrondde, de organisatie in handen nemen; uiteraard met steun van ons vaste team uit de Porsche-kampioenschappen."

Hans Van de Ven
Hans Van de Ven
"De Porsche Sprint Challenge Benelux wordt dus een kampioenschap met twee merken, en drie klassen", vervolgt de man uit Sint-Truiden. "Er is eerst en vooral de Porsche 911 Cup-klasse. Daarnaast is er de Porsche Cayman Clubsport-klasse en vanaf volgend jaar zal er dus ook een BMW M2 CS Clubsport klasse zijn. We bieden daarmee de perfecte instapmogelijkheid voor onze trackday-klanten die richting competitie willen evolueren. Bovendien sluit dit concept zeer goed aan op bestaande competities, zoals de Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup van Dick Van Elk. In het totaal mikken we op een startveld van een vijfendertigtal wagens in 2022. We gaan het project voorstellen op de Petrolhead Sunday (volgende week zondag, 14 juni n.v.d.r.), maar vanwege de geldende veiligheidsmaatregelen mogen we helaas enkel onze klanten en dus geen publiek ontvangen."

Foto's: Ronald Janssens & BMWSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zaterdag 6 juni 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons