van der Horst

BMW Racing Cups: De kalender voor 2018 ligt vast

BMW Racing Cups
BMW Racing Cups
De BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup hebben als basis-filosofie steeds vele uren raceplezier met identieke wagens vooropgesteld. Hierbij kunnen rijder en team het verschil maken, en dit steeds voor een beheersbaar budget. Ook in 2018 blijven de Cups trouw aan deze filosofie en wordt er naast de bestaande twee klasses een nieuwe derde klasse in het leven geroepen die dezelfde waarden vertegenwoordigt. Voor de vele uren raceplezier wordt de kans geboden om de etmaalrace in Zolder te betwisten binnen de BMW Racing Cups, zonder dat de uitdaging uit de weg gegaan is om de instap naar de sport te kunnen blijven verzekeren door de introductie van twee kampioenchapsformules: ELITE en PRO.
  • Prospeed Competition
Twee kampioenschappen in de kalender 2018

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Het aanbieden van twee kampioenschapsformules voor het nieuwe seizoen heeft als doel de instap naar het racen enerzijds nog toegankelijker te maken en anderzijds ook de meer ervaren rijders of teams de uitdaging van een etmaalrace aan te kunnen bieden, vandaar de introductie van een ELITE- en een PRO-kampioenschap.



In het ELITE-kampioenschap wordt er tijdens 7 wedstrijden in 5 meetings om de nationale titel van ELITE-kampioen gestreden in de drie klasses van de BMW Racing Cups.  Deze formule biedt zo het meest toegankelijke nationale touringcar-kampioenschap dat garant staat voor vele uren raceplezier.
Voor de PRO-titels zullen de rijders en teams bijkomend deelnemen aan de 24U Zolder, een race binnen het kampioenschap.

De verschillende manches op de kalender zijn een puur Belgische aangelegenheid die ook voor buitenlandse teams interessant is door de uitgebreide rijtijd op het legendarische F1 circuit van Spa-Francorchamps.
 
Drie Klasses voor het seizoen 2018

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
De BMW Clubsport Trophy klasse en de BMW M235i Racing Cup klasse hebben hun troeven reeds uitvoerig kunnen bewijzen en gaan respectievelijk hun zevende en vierde jaargang in. 

Hierbij vormt de  BMW Clubsport Trophy de perfecte basis voor de instap in de autosport voor zowel de jonge leeuw als de gentleman driver. De wagens die hiervoor gebruikt worden zijn uiterst betrouwbare en krachtige BMW’s 325i voorzien van een superieure wegligging, remmen alsook de nodige veiligheidsuitrusting en rijhulpmiddelen.

In de klasse van de BMW M235i Racing treden de rijders toe tot het gamma van BMW Motorsport customer racing wagens.  Volledig gebouwd door BMW Motorsport met o.a. versnellingsbak met schakelpaddles aan het stuur, tractie-controle, ABS en een zeer koppelrijke turbo motor zorgt deze wagen voor echte racesensaties.
 
Nieuw is de introductie van de BMW Series Trophy voor BMW’s die voldoen aan bestaande reglementen, waarbij we kunnen spreken over gelijkwaardige kansen voor de wagens die tot een dergelijke klasse behoren.  Hierbij blijft de promotor trouw aan de baisifilosofie van de BMW Racing Cups. 

In deze nieuwe klasse zijn voertuigen toegelaten die die voldoen aan de specificaties van o.a. de VLN Serienwagen-klasses V2, V3, V4, V5, V6, VT2 en VT3, de 24H Series klasses TCP1 en TCP2 en de diverse BMW mono-merken cups zoals BMW Compact Cup, E30 Cup, 325i Cup, M3 Cup…

Kalender 2018 BMW Racing Cups:

14-15 april: Spa 400 (Spa-Francorchamps) - 400 min
2-3 juni: Spa Euro Race (Spa-Francorchamps) - 180 min
7-8 juli: 25H Fun Cup (Spa-Francorchamps) - 2x100 min
9-12 augustus: 24H Zolder (Circuit Zolder) - 24 uren
6-7 oktober: 24H 2CV (Spa-Francorchamps) - 2x100 min
27-28 oktober: Final Race (Circuit Zolder) - 200 min

BMW Racing Cups
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 7 februari 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons