van der Horst

BMW Racing Cups: Drie verschillende Cups in 2018

Jan Horemans
Jan Horemans
Op donderdagavond ging in First Kart 'Inn te Machelen de jaarlijkse award ceremony door van de BMW Racing Cups. Alvorens men overging tot het uitreiken van de prijzen hadden de BMW-rijders en teamleden de gelegenheid om het tegen elkaar op te nemen in een 1 uur durende endurance kartrace. Bij een hapje en drankje blikte organisator Jan Horemans terug op het afgelopen seizoen alvorens al een kijk te geven op hoe het volgende seizoen er gaat uitzien. Een seizoen dat zal bestaan uit zes manches en waar er naast de BMW M235i Racing Cup en de BMW Clubsport Trophy nog een derde Cup bijkomt.
  • Hamofa Performance
Hakan en Recep Sari - Winnaars BMW M235i Racing Cup
Hakan en Recep Sari - Winnaars BMW M235i Racing Cup
Net als bij de BMW Racing Cups het geval is bleef ook de strijd op de karting piste spannend tot de laatste minuut. Uiteindelijk won het team M235i BGDC nipt voor het Duitse M235i team. Na de prijsuitreiking van het kartevenement ging het officiële gedeelte van start met een terugblik op het seizoen 2017. Dit was voor de BMW M235i Racing Cup al het derde seizoen en voor de BMW Clubsport Trophy al het zevende. Typisch voor beide Cups naast de spannende duels op de piste is dat er steeds een gezellige sfeer hing in de paddock en “pleasure” staat dan ook hoog in het vaandel bij beide cups. Ook opvallend is dat over alle races 91% van de deelnemende wagens de finish overschreed en de weinige bolides die het niet haalden werden uitgeschakeld bij een race-incident of door een sortie, het bewijst de betrouwbaarheid van de BMW racewagens.

Robert de Hoen - Van der Horst Motorsport
Robert de Hoen - Van der Horst Motorsport
Eindwinnaars in de BMW M235i Racing Cup werden de gebroeders Hakan en Recep Sari, in de BMW Clubsport Trophy gingen de grootste bekers naar Carlo Izelaar en Eric Sliphorst. Ook de winnaar van de BMW Virtual Racing Cup, Julien Schein werd in de bloemetjes gezet. Een speciale prijs was er voor het team dat de spirit van de BMW Cups het best had vertegenwoordigd over gans het jaar. Met naast deelnames aan de cup ook een aanwezigheid bij de 24 uren van Zolder alsook bij een 500km race op de Nürburgring ging deze eervolle vermelding naar Van der Horst Motorsport. Het was een trotse teamchef Robert de Hoen die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Podium BMW Clubsport Trophy
Podium BMW Clubsport Trophy
Ook in 2018 wordt er verder gegaan met beide BMW Cups, maar zij krijgen gezelschap van een derde Cup die openstaat voor BMW’s uit buitenlandse cups waarvan het reglement niet overeenstemt met dat van beide Belgische Cups. In deze klasse kunnen dan BMW’s onderdak vinden die rijden in het VLN (klasse 5 & 6) en de Nederlandse of Engelse BMW kampioenschappen. Net als dit jaar volgen de cups grotendeels de kalender van het BGDC, maar er wordt nog enkel binnen de Belgische grenzen gereden. Zo wordt het bij de rijders zeer populaire Spa-Francorchamps niet minder dan viermaal aangedaan, de twee overige manches vinden plaats op circuit Zolder. Net als de vorige jaren zijn de inschrijvingspremies laag gehouden waardoor de Clubsport Trophy een ideale opstapklasse blijft voor beginnende piloten, jong of ouder.

Voorlopige kalender 2018 BMW Cups:
14-15 april: Francorchamps – Spa 400
Mei/juni: Francorchamps – TBA
6-7 juli: Francorchamps – Spa 200
Augustus/september: Zolder - TBA
6-7 oktober: Francorchamps – Spa 200
27 oktober: Zolder – Finale race

Meer foto's van de Award Ceremony vindt u hier.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op vrijdag 8 december 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons