van der Horst

BMW Sports Trophy Team Brasil pakt de zaken groots aan

BMW Sports Trophy Team Brazil - BMW Z4 GT3
BMW Sports Trophy Team Brazil - BMW Z4 GT3
We berichtten reeds meermaals over het project van Antonio Hermann om met zijn team AH Competições uit te komen in de FIA GT Series. Na amper één seizoen met de BMW Z4 te hebben geracet in het Braziliaanse GT kampioenschap werd vandaag in São Paulo hun overzees programma in de FIA GT Series gepresenteerd. Onder de naam ‘BMW Sports Trophy Team Brazil’ zullen de duo’s Cacá Bueno (platinum) - Allam Khodair (gold) en Ricardo Zonta (platinum) - Sergio Jimenez (gold) elk een Z4 van het Beierse merk de sporen geven in de Pro Cup. Voor de vijf wedstrijden in Europa en de seizoensafsluiter in het Midden-Oosten werd Barcelona als uitvalsbasis gekozen van waaruit het team zal opereren.
Rodrive Competições -  Ford GT
Rodrive Competições - Ford GT
Zoals u op de foto kan zien beschikt het team over de nodige fondsen dankzij de steun van enkele grote sponsors en tezamen met dergelijke grote Braziliaanse namen achter het stuur oogt het potentieel van deze equipe uit het land van de samba dan ook groot. Het team geeft zelfs aan te dromen van een mogelijke deelname aan de 24 uren van Le Mans en Spa, vooral deze laatste wedstrijd zou binnen handbereik moeten liggen indien men er zijn zinnen op zet.  Naast BMW Sports Trophy Team Brazil zal er overigens nog een 100% Brazilaanse line-up deelnemen aan het sprint kampioenschap, zij het weliswaar een trapje lager. Het Portugese Rodrive Competições schreef namelijk twee exemplaren van de inmiddels op leeftijd zijnde Ford GT in voor Stumpf/ Ricci (Pro-Am Cup) en Mascarello/ Tozzo (Gentlemen Trophy).

De volledige deelnemerslijst voor de openingswedstrijd in het Franse Nogaro kan u hier terugvinden. De kalender van de FIA GT Series kan u dan weer hier raadplegen.

Foto's: BMW Sports Trophy Team Brazil & Vimages/Fabre  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons