van der Horst

Bottas debuteert met top vijf, Lindholm wint Arctic

Valtteri Bottas - Ford Fiesta WRC
Valtteri Bottas - Ford Fiesta WRC
F1-rijder Valtteri Bottas heeft zijn rallydebuut besloten met een vijfde plaats algemeen in de Arctic Rally in Finland. De Fin wist zelfs een besttijd te versieren. De overwinning ging naar het 22-jarige talent Emil Lindholm, zoon van Sebastien Lindholm.
Bottas maakte zijn rallydebuut in de Arctic. De F1-rijder koos niet meteen voor de gemakkelijkste weg want hij nam er het stuur van een nieuwe Ford Fiesta WRC, die ook ingezet wordt in het huidige WRC-kampioenschap. Hij opende meteen met tijden in de top tien en besloot de openingsdag zelfs al met één derde tijd. Zaterdag zette hij zijn leerproces verder en klokte zelfs al een besttijd, weliswaar op een korte showproef. Hij was trouwens niet de enige F1-rijder present want ook voormalig Ferrari-rijder Mika Salo nam deel aan de openingsmanche van het kampioenschap maar eindigde vrij anoniem elfde.

Uiteindelijk werd Bottas vijfde, op net geen twee minuten van het Finse talent Emil Lindholm (Volkswagen Polo GTI) die de rally reed in functie van de Rally van Zweden waar hij mikt op een goede eindnotering in WRC2. Hij had 49.2 seconden voorsprong op Teemu Asuunma (Skoda Fabia) en 59.6 seconden op Juha Salo (Skoda Fabia).

Foto: Arctic Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zaterdag 26 januari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons