van der Horst

Boutsen Ginion Racing bevestigt programma 2013 met 2 McLaren MP4-12C (+ Foto's)

David Dermont - Miel Horsten - Koen Wauters - Frédéric Vervisch
David Dermont - Miel Horsten - Koen Wauters - Frédéric Vervisch
Boutsen Ginion Racing heeft deze voormiddag tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in de toonzaal van McLaren Brussels de plannen voor het seizoen 2013 uit de doeken gedaan. Weinig nieuwigheden op zich, de campagnes in de Blancpain Endurance Series enerzijds en de 24 Heures du Mans andezijds werden in Brussel bevestigd nadat veel details de afgelopen maanden reeds doorsijpelden.
Miel Horsten - General Manager ALD Automotive Belgium
Miel Horsten - General Manager ALD Automotive Belgium
Nadat Boutsen Ginion Racing eerder deze maand al met een leger piloten naar de Blancpain Endurance Series testdagen te Paul Ricard trok, restte vandaag in feite enkel de bevestiging van de rijderstrio's voor het populaire SRO-kampioenschap. Vanzelfsprekend zal het team twee McLaren MP4-12C GT3 inzetten, waarbij één bolide onder startnummer #5 zal uitkomen in de Pro-Am klasse en wordt bemand door onze landgenoten Koen Wauters, David Dermont en Frédéric Vervisch. De Saoedi-Arabiër Karim Ojjeh zal samen met Marlène Broggi en een nog nader te bepalen derde rijder achter het stuur kruipen van wagen met startnummer #15 in de Gentlemen-klasse. Boutsen Ginion Racing bevestigde eerder al dat Ojjeh een gans seizoen voor het team zou rijden, terwijl Christophe de Fierlant enkel voor de 24 Hours of Spa een zekerheid was. Onze landgenoot wordt mogelijk echter ook opgenomen om de rest van het BES-seizoen 2013 te volmaken.

De wagens blijven in de gekende zwarte-oranje tinten getooid, al was op de persvoorstelling het oranje iets minder prominent op de bolides aanwezig dan voorheen. ALD blijft tevens aan boord als belangrijke partner van het team. Als doel stelden zowel David Dermont, Koen Wauters als Frédéric Vervisch, overigens voor het eerst actief met een GT dit jaar, regelmatig op het podium te willen eindigen. "Mijn kinderen zijn verliefd op bekers", zei Koen Wauters, terwijl ook Fred Vervisch aangaf het eremetaal te viseren en David Dermont opmerkte thuis nog wel ruimte te hebben voor wat extra trofeeën.Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 28 maart 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons