van der Horst

Brazilië: Mercedes dominant bij de vrije trainingen

Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg - Mercedes
Beide Mercedes piloten Nico Rosberg en Lewis Hamilton waren vrijdag heer en meester in de twee vrije trainingen voor de GP van Brazilië. Was Lewis Hamilton nog de snelste in de morgensessie dan moest hij in de namiddag de duimen leggen voor zijn teamgenoot Rosberg. Achter de Mercedes bolides volgden de beide Ferrari’s, maar Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen moesten al een seconde toegeven op de tijden van de zilverpijlen.
Lewis Hamilton domineerde de eerste sessie en was met een rondetijd van 1:13.543 meer dan vijf tiende seconde sneller dan zijn ploegmaat Nico Rosberg. Opvallend was de nieuwe neuspartij de men bij Mercedes uitprobeerde op de W06 Hybrid. De derde tijd was voor Sebastian Vettel (Ferrari) die Daniel Ricciardo (Red Bull) en  Kimi Räikkönen (Ferrari) vooraf ging.

In de namiddag hervonden de beide Mercedes wagens hun klassieke configuratie maar dat wijzigde niets aan hun prestaties. Opnieuw tornden de zilverpijlen uit boven de rest, ditmaal was de snelste tijd voor Rosberg in 1:12.385 voor Hamilton. Vettel klokte nogmaals als derde af maar moest zo goed als een seconde toegeven op de tijd van Rosberg. Na Räikkonen was de vijfde tijd voor Ricciardo die op de tabellen gevolgd werd door Valtteri Bottas (Williams). De Fin maakte wel een foutje op het einde van de sessie en ging rond zonder schade echter voor de wagen. Verder in de top tien vonden we nog Romain Grosjean (Lotus), Nico Hülkenberg (Force India), Daniil Kvyat (Red Bull) en Felipe Massa (Williams). Opnieuw waren er problemen bij McLaren, Fernando Alonso moest zijn wagen rokend aan de kant zetten.

Foto: Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons